Доступність посилання

ТОП новини

Не знаючи інших методів впливу влада Одеси погрожує репресіями


Не знаючи інших методів впливу влада Одеси погрожує репресіями

Одеса, 29 травня 2002 - Близько 300 осіб зібралися 27 лютого біля Одеської обласної прокуратури о 16 годині. Вони відгукнулися на заклик блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” та ще кількох громадських організацій, висловити протест проти фальсифікації виборів всіх рівнів в Одесі 31 березня 2002 року.

Влада, як з’ясувалося, готувалася до цього пікету заздалегідь. Було навіть залучено працівників правоохоронних органів.

За словами Голови Одеської організації Всеукраїнського об’єднання “Щит Батьківщини” Олеся Янчука:

“Міська влада, зокрема, органи внутрішніх справ, проявляли велику активність стосовно людей які є організаторами пікету. Мене також неодноразово пробували викликати до міського відділу міліції, до Жовтневого РВВС і з’ясовувати, що саме відбуватиметься, яка тематика пікету і яка кількість людей, якими є наміри?

Це говорить про те, що міська влада, яка нібито перемогла на минулих виборах, продовжує боятися громадської активності і волевиявлення, людей які виходять на вулицю щоби відстояти свою політичну позицію.

Представники громадської організації “Щит Батьківщини” також беруть участь у пікетуванні. Вони протестують проти несправедливого рішення Жовтневого районного суду, стосовно виборів в Одесі і вимагають від обласної прокуратури справедливого слідства і вирішення на користь одеситів всіх питань пов’язаних з виборами. Ми вимагаємо скасування результатів голосування 31 березня, бо під час нього було стільки правопорушень скільки не було на жодних виборах в Одесі за всі часи незалежності України”.

Тим часом, учасники пікетування тримали гасла “Вимагаємо справедливого суду над фальсифікаторами виборів в Одесі”, “В Україні мерів обирають, а в Одесі призначили Боделана”, “Руслан Боделан геть руки від Одеси”, “Вимагаємо від Президента виконати свій обов’язок і запровадити конституційний лад в Одесі” і так далі...

Довірена особа екс кандидата на посаду Одеського міського голови, народного депутата України Едуарда Гурвіца Едуард Щеглов вважає, що пікет в Одесі став можливим саме тому, що для більшості одеситів офіційні результати виборів міського голови не мають нічого спільного з їхнім вибором зробленим 31 березня 2002 року.

Я гадаю, що нині в Одесі важко знайти людину яка б сумнівалася у тому, що результати виборів було сфальсифіковано. Інша справа, що на цей факт люди реагують різним чином. Одні не проявляють активності, а інші проводять боротьбу з фальсифікаторами”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG