Доступність посилання

ТОП новини

Що нового принесло із собою щойно обране керівництво Верховної Ради? Якими істотними рисами відрізняються ці троє політиків від своїх попередників?


Що нового принесло із собою щойно обране керівництво Верховної Ради? Якими істотними рисами відрізняються ці троє політиків від своїх попередників?

Київ, 29 травня 2002 - Офіційні і неофіційні біографії пп. Литвина, Васильєва і Зінченка:

Керівництво нової Верховної Ради кількома істотними рисами кардинально відрізняється від своїх попередників. Уперше за роки незалежності парламент очолюють люди, інтелектуальні здобутки котрих неабияк відзначені державою і суспільством. Володимир Литвин – доктор історичних наук, член-кореспондент Національної академії наук, заслужений діяч науки і техніки, лавреат державної премії України у галузі науки і техніки. Геннадій Васильєв – кандидат юридичних наук, заслужений юрист України; Олександр Зінченко – кандидат фізико-математичних наук, заслужений журналіст України, академік Телевізійної академії. Уперше вся трійка керівників Верховної Ради – люди, молодші від 50 років, тобто ті, чия молодість збіглася з часами “розвиненого брежнєвізму”, а зрілість – із падінням комунізму. Уперше всі троє, а не один чи два, як було раніше, – фахівці з апаратної роботи, досвід якої вони набули у компартійних, комсомольських і радянських структурах. Тільки Володимир Литвин з усієї трійки походить із сільського середовища і має якийсь природній сентимент до нього; і Васильєв, і Зінченко – представники урбанізованої генерації. Всі троє не є самостійними політичними постатями (теж новація у верхівці парламенту), а репрезентують певні клани: Володимир Литвин – чолівку столичної державної бюрократії, Геннадій Васильєв – донецький клан (дороги, котрого з “Єдиною Україною”, найшвидше, скоро розійдуться), а Олександр Зінченко – структуру, яка раніше звалася концерном “Славутич”, а потім стала партією об‘єднаних соціал-демократів. Нарешті, уперше керівництво Верховної Ради обране більшістю в один голос; остання обставина, поза сумнівом, накладе істотний відбиток на подальшу роботу парламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG