Доступність посилання

ТОП новини

Цієї середи до Брюсселя в штаб–квартиру НАТО несподівано, без жодних попередніх анонсів для журналістів навідався міністр закордонних справ України Анатолій Зленко


Цієї середи до Брюсселя в штаб–квартиру НАТО несподівано, без жодних попередніх анонсів для журналістів навідався міністр закордонних справ України Анатолій Зленко

Брюссель, 29 травня 2002 - Мета візиту до Брюсселя глави українського дипломатичного відомства - вручити Генеральному Секретареві НАТО Джорджу Робертсону лист щодо намірів України інтегрувати в НАТО.

Повідомлення про приїзд до штаб квартири НАТО міністра закордонних справ України та його зустріч із Джорджем Робертсоном застав тутешніх журналістів зненацька.

І як згодом з'ясувалося ця зустріч не відбувалася у форматі засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів, про що інформували деякі засоби масової інформації напередодні, а це окрема робоча зустріч, викликана (вважають деякі коментатори) славнозвісними рішеннями нещодавнього засідання РНБО, та заявами її Секретаря Євгена Марчука, в яких він зазначив про необхідність визначення чіткого курсу України на інтеграцію в НАТО.

До речі за кілька днів перед приїздом Анатолія Зленка до Брюсселя, Джордж Робертсон зустрічаючись з журналістами продемонстрував неабияку поінформованість щодо заяв Марчука, і деякі з них навіть зумів майже процитувати. Але від коментарів утримався, оскільки в НАТО ще не надходило офіційних повідомлень із цього приводу.

На прохання радіо “Свобода” до Анатолія Зленка пояснити, що це за лист, який міністр передав генсекові НАТО. Анатолій Зленко відповів, що це офіційний лист президента України в якому заявлено про бажання України інтегрувати в альянс у майбутньому, а зараз розширити формат співробітництва.

Під час годинної зустрічі Анатолій Зленко та Джордж Робертсон обговорили технічні аспекти проведення 9-го липня в Києві засідання Комісії Україна – НАТО з нагоди п'ятиріччя від дня підписання в Мадриді “Хартії про особливе партнерство”, а також визначили коло завдань, які слід інтенсивно виконати обом сторонам для того, аби Україна якнайшвидше змогла подати заявку на вступ до НАТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG