Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма занепокоєний небезпечними тенденціями в Європі, які загрожують темпам євроінтеграції східних країн Європи


Президент України Леонід Кучма занепокоєний небезпечними тенденціями в Європі, які загрожують темпам євроінтеграції східних країн Європи

Про це глава української держави сказав сьогодні під час свого виступу на 9-й неформальній зустрічі глав держав Центральної Європи.

Л. Кучма відзначив, що в Західній Європі європейська ідея переживає своєрідну «кризу ідентичності, і політичні євроінтеграційні проекти не знаходять відчутного ентузіазму серед широких верств населення».

Серед тривожних симптомів президент України назвав поширення в Європі популярності радикальних ультраправих рухів, настроїв ксенофобії та антисемітизму. За словами Л. Кучми, показово, що ці явища походять не з реґіонів Східної Європи, а з країн, які вважаються країнами класичних демократій. Ці процеси, зазначив він, можуть становити загрозу темпам та глибині процесів євроінтеграції.

За словами президента України, країни – кандидати на вступ до ЄС, ураховуючи вплив цих тенденцій на поведінку європейських політиків, змушені погоджуватися на обмеження руху власної робочої сили навіть після свого входження до Євросоюзу.

Л. Кучма наголосив, що «важко узгодити з намірами побудови єдиної вільної Європи запровадження Шенґенських угод на західному кордоні України».
XS
SM
MD
LG