Доступність посилання

ТОП новини

Лідер кримських комуністів Леонід Грач критикує керівництво КПУ за “співпрацю з націоналістами”


Лідер кримських комуністів Леонід Грач критикує керівництво КПУ за “співпрацю з націоналістами”

Симферополь, 4 червня 2002 - Лідер кримських комуністів, екс-спікер парламенту автономії, а нині народний депутат України Леонід Грач критикує керівництво КПУ за “співпрацю з націоналістами”. Про це в Симферополі повідомила прес-секретар пана Грача Галина Мамико.

Леонід Грач висловив свою позицію стосовно блокування КПУ у “четвірці” на закритому бюро Кримського республіканського комітету Компартії України, із кримськими журналістами він не спілкується вже давно, тож для кримський мас-медіа його думку доносила Галина Мамико, помічник і прес-секретар екс-спікера: “Леонід Грач висловив подив із приводу рішення йти в загальному блоці з націоналістами. Він сказав що не розуміє, як можна об’єднуватися з тими, хто вважає фашистів національними героями, хто не так уже й давно знищував Компартію і радянську державу? Так, можна критикувати нинішню владу, сучасний режим, можна стояти на інших ідеологічних позиціях, ніж теперішні державні мужі, проте з двох зол варто вибирати менше. А кидатися в обійми своїх повних політичних антиподів, які стоять на відвертих антирадянських, антиросійських, антикомуністичних позиціях, - принаймні дивно, - заявила Галина Мамико з посиланням на слова Леоніда Грача.

За її словами, минулого тижня Леоніда Грача запросив на зустріч президент Кучма. Останній під час розмови запропонував комуністам об’єднатися із блоком “За ЄдУ” й отримати посади віце-спікерів, керівників п'яти комітетів і навіть декількох міністерств. На думку товариша Грача, Компартія мала б прийняти цю пропозицію і використати можливість особистої участі в управлінні державою. Але цей реальний для реалізації власного потенціалу шанс був упущений, - вважає Леонід Грач. Він поставив риторичне запитання у зв'язку з рішенням фракції комуністів приєднатися до опозиціонерів: “Чи може тепер залишатися гасло Компартії об'єднавчим, спрямованим на зближення з Росією? Якщо ми консолідуємося з тими, хто стоїть на крайніх антиросійських позиціях, чи маємо ми після цього моральне право називатися друзями, Росії?”, Кінець цитати.

Галина Мамико: “Грач звернув увагу на запропонований “четвіркою” провальний для Компартії варіант проекту рішення Верховної Ради України про розподіл посад, у якому жодного провідного комітету комуністам не запропоновано. З одного боку, у наявності всі докази, що комуністи проти чинного режиму. Але за дужками залишилося ціна. У комуністів немає ні обґрунтування, ні чіткої програми, ні переконливих аргументів. Але є аморфність, непередбачуваність, спонтанність. Що теж у кінцевому рахунку веде до того, щоб залишитися на узбіччі, без жодних політичних “блокувань”, але і без адміністративного ресурсу”. Це була думка Леоніда Грача, висловлена його прес-секретарем Галиною Мамико.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG