Доступність посилання

ТОП новини

Подання Генпрокуратури до Верховної Ради не має юридичної сили


Подання Генпрокуратури до Верховної Ради не має юридичної сили

Подання Генеральної прокуратури України на згоду парламенту на притягнення лідера однойменної фракції Юлії ТИМОШЕНКО до кримінальної відповідальності дійсно надійшло до Верховної Ради, але воно не має юридичної сили, тому його вирішили не афішувати. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на джерело в парламенті.

За словами співрозмовника агентства, таке подання, відповідно до закону, має право представляти виключно генеральний прокурор, але, як відомо, сьогодні в Україні ця посада вакантна.

Крім того, це подання має розглядати профільний комітет ВР, який також ще не сформований. Тому джерело не виключає, що це подання буде повернуте до Генпрокуратури без розгляду.

Водночас лідер КПУ Петро СИМОНЕНКО в інтерв`ю журналістам зазначив, що на засіданні лідери шести фракцій обговорювали питання подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності Ю.ТИМОШЕНКО

При цьому він сказав, що особисто цього документу не бачив, тільки наприкінці зустрічі почув, що начебто таке подання має місце.
XS
SM
MD
LG