Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Брюсселі відбулось засідання спільної комісії Україна –НАТО на рівні міністрів оборони


Сьогодні в Брюсселі відбулось засідання спільної комісії Україна –НАТО на рівні міністрів оборони

Брюссель, 7 червня 2002 - Під час цього форуму Міністр оборони України Володимир Шкідченко представив своїм колегам на обговорення комплексний пакет пропозицій. Ці пропозиції на думку Володимира Шкідченка та Генерального секретаря НАТО повинні суттєво прискорити поглиблення співробітництва між НАТО й Україною.

Під час засідання спільного комітету Україна – НАТО Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон заявив, що ця зустріч пройшла на тлі декларації України про її бажання інтегруватись в євроатлантичні структури. Джордж Робертсон нагадав, що минулого місяця в Рейк'явіку міністри закордонних справ альянсу висловили потужну і серйозну підтримку зміцненню та поглибленню взаємин з Україною й виведення їх на якісно новий рівень. Ми будемо готові ,- продовжив Джордж Робертсон, - відпрацювати деталі таких поглиблених взаємовідносин між Україною і НАТО під час Празького саміту Україна –НАТО в листопаді. А зараз у нас досить напружена практична робота. Приміром, нині міністри обговорили звіт робочої групи по оборонній реформі. Міністр Шкідченко виніс на обговорення досить насичений план українських пропозицій стосовно того, як вдосконалити партнерство і співробітництво між НАТО і Україною і ці пропозиції,- наголосив Робертсон,- були схвалені міністрами країн НАТО, але про це розповість сам Володимир Шкідченко.

Що ж це за конкретні пропозиції: Генерал Шкідченко висловив думку про доцільність проведення спільно з експертами НАТО ревізії ходу реформування збройних сил України, аби побачити результати п'ятирічної роботи.

Військовий міністр України висловив бажання співпрацювати в розширеному форматі Північно Атлантичної Ради. Він також зазначив, що наближається до завершення підготовка проекту договору про охорону таємної інформації, деякі правові угоди, а також завершується робота над уже початими проектами реформ збройних сил України.

Міністри оборони країн учасниць НАТО та генсек альянсу Джордж Робертсон підтримали пропозиції українського міністра.

У Брюсселі Володимир Шкідченко мав також двосторонню зустріч із своїм американським колегою Доналдом Рамсфелдом, який підтримав декларації України про її мету цілком інтегруватися в НАТО.

В режимі “оф зе рекорд” тобто без посилань на джерело, в НАТО задоволені роботою комісії, бо лише тепер, як зазначив для радіо “Свобода” один західний дипломат вимальовується силует подальшого співробітництва між НАТО – Україною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG