Доступність посилання

ТОП новини

Кримська міліція заявляє, що розкрила резонансне убивство 4 осіб у Симферополі


Кримська міліція заявляє, що розкрила резонансне убивство 4 осіб у Симферополі

Симферополь, 10 червня 2002 - Лише доба знадобилася кримським правоохоронцям, щоб розкрити резонансне убивство 4-х осіб, що сталося 6 червня у Симферополі. Цієї неділі начальник кримської міліції генерал Микола Паламарчук заявив, що затримано одного з підозрюваних у цьому злочині, і визначено особу другого.

Міліція і прокуратура Криму в результаті спільної операції розкрили злочин, пов’язаний з розстрілом чотирьох осіб у Симферополі, що стався минулого тижня. Про це у неділю повідомив начальник кримського главку МВС України генерал-лейтенант Микола Паламарчук. Як виявилося, до злочину причетний один із колишніх кандидатів у депутати Верховної Ради АРК. Каже начальник Центру громадських зв’язків кримської міліції Олександр Домбровський: “6-го червня було здійснено зухвалий резонансний злочин: у місті Симферополі на вулиці Шалфейній, 1, в офісі ремонтно-будівельного підприємства “Пірс” вчинено розстріл 4-х осіб. На сьогодні відомо, що злочинців було двоє. Одного з них органи правопорядку затримали ще 7 червня увечері. У нього вилучили певну суму грошей в іноземній валюті й гривнях, вилучили знаряддя злочину – газовий пістолет, перероблений для стріляння бойовими патронами з глушником”, - повідомив підполковник Домбровський.

Крім того, встановлено особу другого нападника: “Це – Олександр Сергійович Сорокін, 71 року народження, юрист за освітою, який балотувався на останніх виборах до Верховної Ради Криму в окрузі №40. Сорокін – дуже контактна особа, він мав широкі зв’язки, переважно з жінками – секретарями, бухгалтерами, іншими особами, які могли надати йому потрібну інформацію”, - повідомив начальник Центру громадських зв’язків кримської міліції.

За даними правоохоронців, злочинці тривалий час стежили за працівниками фірми “Пірс”, Їм було відомо, що напередодні її директор зняв у банку солідну суму грошей і вона була в офісі. Під час нападу злочинці спершу 4-ма пострілами убили трьох присутніх у кімнаті осіб, забрали гроші і збиралися утекти. Але в цей час до офісу увійшов підприємець, партнер власника фірми. Зав’язалася бійка, злочинці випустили у нього 11 куль.

Зараз слідство триває, Олександра Сорокіна оголошено у розшук. В Симферополі міліція переведена на посилену форму служби. Пан Домбровський каже, що правоохоронці навмисно дають якнайширшу інформацію про цей злочин і злочинців, сподіваючись, що населення сприятиме у пошуку одного з підозрюваних.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG