Доступність посилання

ТОП новини

Верховний комісар ОБСЄ у справах меншин Рольф Екеус відвідав Крим


Верховний комісар ОБСЄ у справах меншин Рольф Екеус відвідав Крим

Симферополь, 11 червня 2002 - Верховний комісар ОБСЄ у справах меншин Рольф Екеус у вівторок відвідав Крим. Тут він зустрівся із кримськими керівниками й політиками, а також пообіцяв, що міжнародна спільнота і далі допомагатиме Україні у розв’язанні проблем раніше депортованих народів.

У Криму Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Рольфа Екеуса, який, до речі, уперше відвідав автономію, цікавив широкий спектр питань – від того, як після виборів змінився політичний ландшафт регіону – до перспектив розв’язання проблеми наділення кримських татар землею, а також їхнього представництва в органах влади Криму. Пан Екеус під ча зустрічей з головою Верховної Ради АРК Борисом Дейчем і з прем’єр-міністром автономії Сергієм Кунициним намагався більше слухати, аніж говорити, і все ж від дав кілька порад кримським політикам:

“Для мене дуже важливо забезпечити саме мирну інтеграцію цінностей національних меншин у суспільство, в тому числі цінностей раніше депортованого кримськотатарського народу в українське суспільство. Ми вважаємо що насильницька асиміляція не є позитивним фактом. Як і насильницьке, штучне розділення людей за етнічною ознакою - не є розв'язанням проблеми” – сказав пан Екеус.

Борис Дейч подякував Верховному комісару ОБСЄ у справах національних меншин за поради і щире сприйняття кримських проблем, однак попросив, щоб міжнародні структури не зменшували допомоги для репатріації та реінтеграції кримських татар. Пан Екеус пообіцяв своє сприяння у цьому, але досить сухо. Коли ж журналісти запитали у нього ще раз про можливість такої допомоги Криму, Верховний комісар відповів:

“Це залежить не від того, яку загалом фінансову допомогу ми матимемо змогу надати, а залежить від тих ідей, які випрацьовуватимуться в Криму, від тієї політики, яку проводитиме кримська влада і від тих сфер, де буде потрібна ця допомога”, - сказав Верховний комісар ОБСЄ у справах меншин Рольф Екеус, який у вівторок перебував у Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG