Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина підтримує рішення України про інтеграцію в НАТО


Туреччина підтримує рішення України про інтеграцію в НАТО

Про це заявив міністр закордонних справ Турецької Республіки Ісмаїл Джем після переговорів із міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком у Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів, І.Джем зазначив, що Туреччина «гарантує будь-яку підтримку Україні в цьому питанні». Він також висловив готовність Туреччини поділитися з Україною досвідом інтеграції у Європейський Союз.

І.Джем підтримав прагнення України стати членом Світової організації торгівлі і пообіцяв прискорити переговорний процес над договором про вільну торгівлю між двома країнами. І.Джем також висловився за продовження співпраці двох країн у військово-промисловій сфері. Він зазначив, що Україна є «надзвичайно цінною країною для Туреччини». За словами А.ЗЛЕНКА, товарообіг між Україною та Туреччиною у 2001 році становив 1 млрд. 147 млн. дол., однак, на його переконання, цей показник не відповідає потенційним можливостям обох країн.

Сьогодні міністри закордонних справ України та Туреччини підписали міжурядову угоду про співробітництво в галузі культури та спорту та угоду про працевлаштування родин дипломатів.
XS
SM
MD
LG