Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ країн-учасниць Європейського Союзу які в понеділок у Люксембурзі обговорювали проблему нелегальної імміграції у західну Європу так і не змогти знайти спільний компроміс


Міністри закордонних справ країн-учасниць Європейського Союзу які в понеділок у Люксембурзі обговорювали проблему нелегальної імміграції у західну Європу так і не змогти знайти спільний компроміс

Брюссель, 18 червня 2002 - Тому цю та інші теми глави дипломатичних відомств продовжили обговорювати у вівторок, перебравшись із Люксембурга до Брюсселя.

Позасідавши цілий понеділок в Люксембурзі, міністри закордонних справ країн-членів ЄС так і не змогли знайти оптимальних механізмів та методів боротьби з нелегальною імміграцією. Зайшовши в глухий кут у вирішенні цієї проблеми соціалістичне та ліберально центристське політичне керівництво Євросоюзу дало змогу значно посилити позиції правоцентристів та правих крайніх , які пропонують радикальні методи боротьби з нелегалами. А сам е силою видворити іммігрантів із території ЄС.

У відповідь на це міністр закордонних справ Швеції Анна Лінд зазначила, що за таких обставин Європейський Союз може опинитися на межі грубих порушень прав людини.

Міністр закордонних справ Великобританії Джек Стро висловив із цього приводу свої міркування. Він вважає , що Євросоюз повинен провести низку переговорів із третіми країнами та укласти з ними угоди про спільну боротьбу з нелегальною імміграцією. Це повинно стати, -продовжив Джек Стро,- частиною політичного та економічного діалогу з цими країнами.

Не довівши до логічного завершення діалог на цю тему в Люксембурзі, міністри продовжили її обговорення цього вівторка в Брюсселі. Нині вже лунали більш жорсткі пропозиції з боку Голови ради міністрів ЄС Жозепа Піке та Верховного представника ЄС у справах зовнішньої політики Хав’єра Солани. Зокрема Хав'єр Солана заявив що мине хочемо залякувати наших партнерів з північної Африки , центральної Азії т та з інших регіонів, звідки помітно зріс потік емігрантів. Однак , якщо влада , цих країн зі свого боку не буде вживати відповідних дій у боротьбі з імміграцією, - продовжив Хав'єр Солана, то супроти цих країн можливо будуть застосовуватись відповідні санкції.

Врешті – решт вирішили винести це питання на обговорення під час саміту глав-держав, який розпочнеться 21 червня в Севільї.

Інші головні теми, які обговорили міністри закордонних справ країн-учасниць ЄС стосувались підготовки до севільського саміту та ухвалення його прядку денного.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG