Доступність посилання

ТОП новини

Молодь Одеси проти фальшування історії України


Молодь Одеси проти фальшування історії України

Одеса, 21 червня 2002 - В Одесі близько сотні активістів молодіжного об'єднання “Українське братство”, молодіжної “Батьківщини” та всеукраїнської організації “Щит Батьківщини” пікетували консульство Росії. Вони виступили проти ініціативи створення українсько-російської спеціальної комісії з узгодження змісту підручників історії України.

Молоді активісти тримали державні прапори та гасла - “Батьківщина” проти викривлення історії України, “Семиноженко – чемодан, вокзал, Сибір”, “Іван Мазепа завжди залишатиметься героєм України” та інші.

Вони заявили, що чергова антиукраїнська вигадка зрусифікованих можновладців та російських “друзів” не пройде.

За словами представника об'єднання “Українське братство” Андрія Юсова:

“Групу молоді до консульства Росії змусив прийти новий факт посягання на національні інтереси України, який виражається у створенні спеціальної комісії, яка нібито буде узгоджувати суперечливі питання в історії України та Росії. Про які суперечливі питання йдеться – ми знаємо... Це скоріше за все питання голодомору, це репресії і видатні постаті української історії Мазепа, Петлюра та інші.

Чому я кажу що посягання чергові? Наразі ми знаємо приклади коли під час минулої виборчої кампанії мера Одеси Росія досить активно підтримувала політичні сили які вигідні їй і робила це брутально. Ми знаємо відеофільм, який було виготовлено в Росії і демонструвався в Одесі.

Росія робить це не в інтересах українського народу і ми не можемо мовчки за цим спостерігати “.

Голова міської організації “Щит Батьківщини” Олесь Ярчук переконаний, що “ кожна країна повинна має знати історію такою як приймає її народ. Для України ця історія вже визначена.

Герої України Мазепа, Бандера, які сьогодні визнані нашим народом і потрапили на сторінки історії України, є неприйнятними для росіян. І тому намагання узгодити підручники так чи інакше призведе до фальшування історії”

Працівники місцевих правоохоронних органів досить своєрідно відреагували на ініціативу молоді.

Голову міського комітету опору “За правду” та представника “Українського братства” Андрія Юсова напередодні пікету неодноразово викликали до міліції і намагалися залякувати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG