Доступність посилання

ТОП новини

Курйозне засіданні чеської футбольної федерації: зареєстровано український футбольний клуб «Форум Українців»


Курйозне засіданні чеської футбольної федерації: зареєстровано український футбольний клуб «Форум Українців»

Прага, 26 червня 2002 - У чемпіонаті, що розпочинається вже на початку вересня, команда під назвою "Форум Українців ЧР" гратиме в третій празькій лізі.

Цими днями організатори футбольного клубу приймають поздоровлення – мрія, що її плекав професійний футболіст, вихованець київської школи «Динамо» Юрій Вакаров здійснилася. Вперше в практиці чеської футбольної федерації як виняток зареєстрували клуб, для якого змінили правила цієї Федерації.

У 51-ому параграфі цих правил мовиться: «В команді можуть грати лише 3 іноземні гравці», для українського клубу трактування вищенаведеного пункту є наступним: «Команда формується з українських гравців, максимальна кількість чехів, що можуть грати за клуб – 3»

Ось, що розповідає один з організаторів футбольного клубу, член неприбуткової організації «Форум Українців ЧР» Василь Рюхтін:

«Учора ми святкували це свято, тому що вперше, можна сказати, в Європі створено клуб такого плану де всі гравці є іноземцями, тобто в цій команді будуть грати хлопці, які є громадянами України, але з тих чи інших причин тут працюють у Чехії.

Були подібні спроби у російських хокеїстів у Канаді створити такий клуб російських хокеїстів, який би виступав професійно за НХЛ, але їм у цьому відмовили. На разі ми маємо таку можливість. Плануємо орендувати, а в майбутньому й мати свій стадіон, де хлопці могли б постійно займатися.

Це така велика подія і це буде ще одним місцем, де можуть зібратися українці в Празі, яких є тут досить багато.»

На запитання про інші плани Василь Рюхтін зазначив наступне:

«Із діяльністю нашої організації можна познайомитися на сайті WWW.UKRAINIANS.CZ На разі ми підготували кілька проектів: випуск української газети, інформаційна лінка, документальний фільм, а також проведення спільних концертів українських виконавців, наприклад ВВ, і чеських.»

Залишається привітати ініціаторів спортивного проекту та побажати щонайбільше виграних матчів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG