Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за фактом трагедії на шахті "Україна", внаслідок якої загинуло 35 чоловік


Прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за фактом трагедії на шахті "Україна", внаслідок якої загинуло 35 чоловік

Кримінальну справу порушено за ст. 272 Кримінального кодексу України – "порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей". Про це повідомила в понеділок керівник прес-служби обласної прокуратури Наталія Зайцева.

Створено слідчу групу, триває розслідування.

Комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики й безпеки підготував проект постанови про ліквідацію аварії на шахті "Україна", за яким на відновлення шахти виділяється 4 млн. грн., на ліквідацію наслідків аварії – 2 млн. грн., Iнституту травматології – 3 млн. грн.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив глава комітету Андрій Клюєв. За його словами, в проекті постанови також запропоновано профільному комітету спільно з Міністерством палива й енергетики відпрацювати всі механізми реалізації програми "Вугілля України".

Андрій Клюєв повідомив, що спільна аналітична група з вивчення ситуації й внесення пропозицій для розвитку вугільної промисловості і щодо проекту держбюджету-2003 вже створюється.

За словами депутата, комітет також ініціює розгляд у парламенті законопроекту про поліпшення техніки безпеки на шахтах України.
XS
SM
MD
LG