Доступність посилання

ТОП новини

Огляд на 26 липня: Реальні доходи населення України збільшилися майже на 18%; Подробиці вбивства радянського письменника Ярослава Галана та інше


Огляд на 26 липня: Реальні доходи населення України збільшилися майже на 18%; Подробиці вбивства радянського письменника Ярослава Галана та інше

Київ, 25 липня 2002 - В першому півріччі нинішнього року, за словами віце-прем'єра України Василя Рогового, реальні доходи населення збільшилися майже на 18%. Майже на стільки ж збільшилася і середня заробітна плата. Високий посадовець оцінив ці показники, як “доволі високі”. Як пригадує кореспондент газети “Правда України” – виступаючи перед народними обранцями прем'єр Анатолій Кінах також неодноразово наголошував, як багато його уряд зробив у соціальній сфері. Але це, - як мовиться в статті, - думки українських урядовців. А що з цього приводу думають зарубіжні експерти, а саме представники такої авторитетної організації, як ООН? В традиційному звіті про соціальний розвиток у світі Україна посідає 80-е місце серед 173 країн планети. Автор статті зауважує, що ще 20 років тому Україна займала значно кращу позицію. А зараз, не зважаючи на оптимістичні прогнози, вона опустилася на двадцять пунктів. Чому так сталося? Про це кореспондент “Правди України” розмірковує в статті “Наскільки життя змінюється у нас? Погляд з Кабміну й ООН”.

Далеко не кращим чином змінюється ситуація і в інформаційному просторі України. Особливо цьому сприяють деякі чиновники з Генштабу Збройних сил України, котрі доволі дивно розпоряджаються правом на дозвіл користування радіочастотами. Як от, скажімо, це трапилося нещодавно в м. Докучаєвську, що на Донеччині, коли було відмовлено в праві з'явитися в теле- та радіо просторі міста українському теле- та радіоканалам, натомість, це право отримали російські прохачі. Про це сьогодні розповідає газета “Україна молода” у статті “Генерали спустошений кар'єрів”.

“Ви обрали депутата. Що далі?” – брошура під такою назвою днями була презентована перед українською громадськістю. У ній чітко прописані існуючі в Україні правові механізми, що дають змогу виборцям вимагати від своїх обранців усіх рівнів реальних дій, виконання своєї програми, обстоювання інтересів громадян тощо. Докладніше зі змістом цієї брошури можна ознайомитися в газеті “День” у рубриці “Лікнеп”.

А в публікації “Під сокирою “над ідеї” класової нерівності” можна довідатися про деякі досі не дуже афішовані подробиці вбивства радянського письменника Ярослава Галана та з новим підходом до оцінки цього вбивства.

Від минулого – до сучасного. Газета “Київські відомості” пропонує читачам інтерв'ю з начальником Головного управління медичної допомоги населенню Міністерства охорони здоров'я Мирославою Ждановою. В ньому кореспондент газети намагається розставити крапки над І в питаннях – які медичні послуги віднедавна є платними і за які громадяни не повинні сплачувати жодної копійки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG