Доступність посилання

ТОП новини

Про перебіг суду над керівниками найбільшої в Україні горілчаної фірми “Союз-Віктан”


Про перебіг суду над керівниками найбільшої в Україні горілчаної фірми “Союз-Віктан”

Симферополь, 16 серпня 2002 - Ми продовжуємо інформувати про перебіг суду над керівниками найбільшої в Україні горілчаної фірми “Союз-Віктан”, які звинувачуються у замовленні вбивства двох осіб. Тут останнім часом ситуація змінилася радикальними чином. Втім, у п’ятницю Апеляційний суд Криму не задовольнив клопотання державного обвинувачення про направлення справи Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка на додаткове розслідування, а також заміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд.

У четвер перше після двотижневої перерви судове засідання розпочалося майже із сенсації. Сторона обвинувачення внесла клопотання виділити в окреме провадження і відправити на додаткове розслідування матеріали кримінальної справи стосовно головних обвинувачених – керівників кримського горілчаного гіганту, фірми “Союз-Віктан ЛТД” Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка. Крім того, обвинувачення, а це був представник Генеральної прокуратури України, запропонувало визначити запобіжним заходом стосовно них підписку про невиїзд.

Справа в тому, що ще один фігурант у цій резонансній справі - підсудний Микола Пелішко, якого звинувачують у виконанні вбивства, в перебігу судових слухань змінив свої попередні свідчення і назвав іншого замовника злочину - одного із засновників аптечної фірми "Віктан" Юрія Антипова – давнього соратника покійного тепер фундатора злочинного угруповання “Башмаки” Віктора Башмакова. Як повідомив представник Генпрокуратури Валентин Донченко, свідки показують, що убивці зустрічалися тільки з Юрієм Антиповим, а після його від'їзду - розшукували саме його.

Тим не менш, у п’ятницю Судова колегія з кримінальних справ Апеляційного суду Криму під головуванням судді Валентини Топчій відхилила це клопотання державного обвинувачення. Пані Топчій відзначила, що виділення справи керівників "Союз-Віктана" в окреме виробництво може негативно позначитися на всесторонності, повноті та об'єктивності розслідування справи.

Місцеві спостерігачі тим часом активніше говорять про політичні та економічні мотиви цієї справи. У кримській пресі з’явилися коментарі одного з народних депутатів України - про спроби переділу горілчаного ринку України. Дехто з журналістів згадує, що пан Охлопков збирався балотуватися до українського парламенту в окрузі, де згодом переміг Анатолій Франчук. У будь-якому випадку інтерес до цього процесу, де звинуваченими проходять керівники підприємства – найбільшого в Криму платника податків, на півострові дуже великий, причому і серед кримського політичного бомонду. Отже, суд продовжується, а Андрій Охлопков і Віктор Удовенко залишаються за ґратами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG