Доступність посилання

ТОП новини

Кримські комуністи не братимуть участі в акціях протесту опозиції 16 вересня


Кримські комуністи не братимуть участі в акціях протесту опозиції 16 вересня

Симферополь, 29 серпня 2002 - Кримські комуністи не братимуть участі в акціях протесту опозиції 16 вересня. Таке рішення, як повідомила прес-служба Кримського республіканського комітету КПУ, в середу ухвалило бюро рескому, засідання якого провів колишній кримський спікер, лідер місцевих комуністів Леонід Грач.

Схоже, лідер кримських комуністів, колишній спікер парламенту автономії, а нині – народний депутат України – Леонід Грач уже вкотре підставляє своє партійне плече Леонідові Кучмі. Уперше це сталося далекого 94 року, коли на президентських виборах кримські комуністи всупереч партійній дисципліні підтримали не Олександра Мороза, як решта комуністів України, а Леоніда Кучму. Потім у 99 році під час наступної виборчої кампанії Леонід Грач перед самим голосуванням присвоїв чинному президенту і кандидату в президенти Кучмі звання “Почесний кримчанин”, так і не провівши жодної публічної акції на підтримку партійного кандидата Симоненка. А потім у розпал антипрезидентських акцій протесту в січні 2001 року всупереч рішенню ЦК КПУ - скасував виступи комуністів у Криму, заявивши, що відомі плівки Мельниченка– фальсифікація олігархів.

І сьогодні, виправдовуючи свої дії - кримські комуністи, керовані Леонідом Грачем, посилаються на олігархів. Отже, бюро кримського республіканського комітету КПУ в середу закликало місцеві осередки партії не брати участі в акціях протесту 16 вересня. Цитую звернення: "Кримський республіканський комітет Компартії України виступає проти проведення акції протесту 16 вересня, щоб не долучатися до своїх ідейних антагоністів, які стоять на яскраво виражених радикальних націоналістичних позиціях за підтримки олігархів і зарубіжного капіталу і які борються не за зміну державного курсу, а за доступ до "владної годівниці", - мовиться у повідомленні прес-служби кримського рескому КПУ.

Водночас бюро звернулося до міських і районних організацій Компартії із закликом про проведення масових виступів трудящих у період вересня-листопада за наростаючою, за винятком 16 вересня. Крім того, Кримський реском КПУ також підтримав ініційовану президентом Кучмою зміну системи влади в бік парламентсько-президентської республіки, а також вибори до парламенту за партійними списками. На прохання кореспондента Радіо Свобода прокоментувати таку позицію кримських комуністів, яка суперечить рішенню керівництва Компартії про активну участь в акціях протесту 16 вересня – Леонід Грач через свого прес-секретаря відповів відмовою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG