Доступність посилання

ТОП новини

Про виборчу кампанію в Криму


Про виборчу кампанію в Криму

Симферополь, 30 серпня 2002 - Як ми уже повідомляли, в трьох округах із виборів до Верховної Ради Криму триває передвибоча кампанія. У двох округах 22 вересня відбудуться довибори депутатів, а в одному – двадцять п’ятому – того ж дня – перевибори замість депутата, який вибув. Детальніше про перебіг передвиборчої боротьби саме в окрузі №25, де вибув колишній спікер кримського парламенту Леонід Грач, - розповідаємо.

Загалом, в окрузі №25, де балотувався, а потім дуже сумнівно переміг лідер кримських комуністів Леонід Грач, окружна виборча комісія зареєструвала кандидатами 18 осіб. Сам екс-спікер попри свою обіцянку - не ризикнув балотуватися тут удруге, однак, прізвище Грача усе ж фігурує у списку 18 кандидатів. 1-й секретар Кримського рескому Комуністичної партії України (трудящих), директор приватного підприємства "Блок Грача" Леонід Іванович Грач - двійник екс-спікера кримського парламенту. Нагадаю, що трохи більше як пів року тому він змінив своє старе ім’я й прізвище Олександр Папета на більш розкручене і тепер на цьому, як виглядає, непогано заробляє.

Утім новий Леонід Грач не вважається аналітиками головним претендентом на перемогу. Він може розраховувати лише на відбирання голосів. Фаворитами тут є головний редактор газети "Кримская правда" Михайло Бахарєв, впливовий та авторитетний у Криму народний депутат України Лев Міримський і президент найпопулярнішої на півострові Чорноморської телерадіокомпанії Тетяна Красикова. Останню підтримує впливовий політик і підприємець Андрій Сенченко та громадський комітет “Прозора влада”, який він очолює. Пан Бахарєв заручився підтримкою кримських комуністів і “Русской общіни Крима”. Лев Міримський розраховує лише на свої фінанси та популярність серед симферопольців, які знають його як щедрого мецената й добродійника.

Крім названих осіб в окрузі балотується ще кілька відомих на півострові людей – екс-віце-прем’єр кримського уряду Олександр Рябков, художній керівник Симферопольського цирку Борис Тезіков, лідер партії "Нова політика" Євген Максименко й директор Радіотелевізійного передавального центру АРК Олексій Дмитрієв.

Про ціну мандату свідчить те, що в окрузі зареєстровано 4 Бахарєвих і стільки ж кандидатів, які стверджують, що сповідують комуністичні ідеали та підтримуються комуністами. Слід сказати, що 25-й виборчий округ розташований в центрі Симферополя, де переважно селилася стара номенклатура – партійні й радянські працівники, військові, відставні співробітники КГБ та НКВД. Тож настрої у цьому районі відповідні – не дарма ж тут пробував балотуватися Леонід Грач.

Поки що передвиборча кампанія триває без особливих емоційних сплесків. Аналітики прогнозують вибух скандалів на останні два тижні перед виборами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG