Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Кучма віддав лідерові СДПУ/о/ весь контроль над своєю адміністрацією» та інше


Огляд: «Кучма віддав лідерові СДПУ/о/ весь контроль над своєю адміністрацією» та інше

Київ, 29 серпня 2002 - Виступ Президента з нагоди Дня незалежності так розбурхав українське політичне море, що ще довго доведеться вислуховувати коментарі, припущення й усілякі домисли з приводу того, що саме мав на увазі Глава держави і яким чином це змінить ситуацію в державі. Як зауважує газета “Україна молода” – опозиція, здебільшого, ловить гаранта на плагіаті, а прибічники Л.Кучми розтлумачують “пересічним громадянам”, що ж такого сенсаційного вони почули від свого Президента. Докладніше ознайомитися з цими тлумаченнями сенсаційності президентської промови від провладних посадовців можна в статті “Кучма розвиває наступ”.

“Фактор “третього Риму” сьогодні визначає внутрішню політику України” – у публікації під таким заголовком кореспондент газети “Україна молода” розмірковує над можливостями впливу Москви на Київ, і, зокрема, на нинішнього Президента Леоніда Кучму. На думку журналіста, пошук гарантії свого благополучного майбутнього вочевидь підштовхує Леоніда Даниловича в обійми Росії, яка, зрештою, і посприяла його “зведенню на престол”.

Традиційно не забуває про “гаранта” і газета “Вечірні вісті”, яка зауважує, що у передсвяткову пору не впав в око багатьом черговий указ Президента. І дарма. Оскільки цей документ, на думку часопису, не тільки демонструє, наскільки Кучма насправді готовий проводити потрібну країні політику, але й називає конкретних осіб, котрі цю політику будуть впроваджувати в життя. Згідно з указом “Про заходи з удосконалення діяльності Адміністрації Президента України” у стінах останньої повинні працювати на благо нації глава Адміністрації, два його перші заступники, перший помічник президента, ще один “просто” заступник глави Адміністрації і ще 5 заступників, котрі очолять головні управління, що фактично підмінять міністерства й відомства уряду. Таким чином, підсумовують “Вечірні вісті”, ще раз підтверджується підозра демократичної опозиції про те, що всі укази та ініціативи “гаранта” про прозорість влади і демократизації політичного суспільства не, що інше, як намагання відволікти увагу громадськості і пустити пилюку в очі західним спостерігачам. Про це стверджується в статті “Контрольна” для Медведчука, або Кучма віддав лідерові СДПУ/о/ весь контроль над своєю адміністрацією”.

За політичними проблемами не забувають столичні газети і про екологію. Надто ж – після досі небачених стихійних лих у Європі. Так, в газеті “День” у статті “Екологія: три вимоги до політиків” можна прочитати публікацію професора економіки й директора Інституту Землі в Колумбійському університету Джеффрі Сакса, в якій він наголошує на необхідності припинити знищувати глобальну екосистему планети.

А газета “Київські відомості” згадує про найбільші повені в Києві. Публікації так і називається “Мокрі справи Києва”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG