Доступність посилання

ТОП новини

Знову про напад на сина відомого кримського журналіста Миколи Семени


Знову про напад на сина відомого кримського журналіста Миколи Семени

Симферополь, 2 вересня 2002 - У понеділок Кримська асоціація вільних журналістів Криму і Комітет з моніторингу свободи преси в Криму звернулися до Міністерства внутрішніх справ України з проханням повно й усесторонньо розслідувати напад на сина відомого кримського журналіста Миколи Семени, що стався в Симферополі в ніч на 29 серпня. Кримські журналісти вважають, що деякі обставини цього інциденту вимагають детальнішої перевірки, у тому числі – версії зв’язку нападу з журналістською діяльністю Миколи Семени.

Напад на сина відомого кримського журналіста, кореспондента тижневика “Дзеркало тижня” Миколи Семени стався в ніч на 29 серпня в Симферополі, неподалік від помешкання журналіста. 18-річний Дмитро Cемена отримав важке ножове поранення і втратив багато крові. Зараз він перебуває у відділенні токсикології Республіканській лікарні імені Семашка і хоча загроза його життю уже минула, його стан лікарі оцінюють як важкий.

За кілька годин до нападу на сина - Микола Семена дав інтерв’ю в прямому ефірі “Вечірньої Свободи” із приводу його резонансної статті “Яхта президента? Розповідь українського “папараці”, що вийшла в “Дзеркалі тижня” за кілька днів до цього. Місцеві оглядачі відзначають професійність, з якою був завданий єдиний ножовий удар Дмитру Семені. Крім того, подальше розслідування цього злочину викликало чимало запитань у колег пана Семени.

Один із нападників – 16-літній симферополець Дмитро Р. – був затриманий тієї ж ночі, однак згодом правоохоронці підозрюваного відпустили. Ще один нападник – 18-літній мешканець села Перевальне Симферопольського району Олександр Л. – у розшуку, але, як каже сам Микола Семена, правоохоронці не поспішають, хоча підозрюваного уже кілька разів бачили в районі злочину.

Якщо раніше Микола Семена ставив під сумнів зв’язок цього нападу з його журналістською діяльністю, то тепер він відмовляється давати будь-які коментарі. Однак деякі кримські журналісти висувають версію, за якою увагу слід звернути не на останній матеріал Миколи Семени в “Дзеркалі тижня” про начебто президентську яхту, а на передостанній – під назвою “Стабільність – не цінність?”. Утім, перевіряти версії – справа правоохоронців. Саме тому Кримська Асоціація вільних журналістів і Комітет з моніторингу свободи преси в Криму звернулися до міністра внутрішніх справ України Юрія Смирнова з проханням доручити начальнику Головного Управління МВС України в АРК узяти під особистий контроль перебіг слідства. Журналісти також попросили забезпечити усестороннє та об’єктивне розслідування цього злочину й відпрацювання усіх версій, в тому числі – версії, пов’язаної з журналістською діяльністю Миколи Семени. Як мовиться у листі – щоб зняти будь-які кривотлумачення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG