Доступність посилання

ТОП новини

Про те, як протестуватиме опозиція у Миколаєві...


Про те, як протестуватиме опозиція у Миколаєві...

Одеса, 10 вересня 2002 - Більшість політичних партій Миколаївщини заявили про готовність підтримати всеукраїнські акції протесту заплановані на середину вересня. Про це вони оголосили на позачерговому засіданні крайової Ради обласної організації Народного Руху України.

16 вересня, як очікується, на вулиці Миколаєва вийдуть і активісти обласних організацій КПУ, партії Реформи і Порядок, Українського Народного Руху, Соцпартії, УРП “Собор”, партія “Батьківщина”, УСДП, представники деяких галузевих профспілок та інші.

Головні акції заплановані саме у обласному центрі. Тут 13 вересня очікують візиту Юлії Тимошенко, Олександра Мороза та Петра Симоненка, для зустрічі з миколаївцями, на мітингу, біля Палацу культури Суднобудівників. Проводяться переговори і стосовно присутності тут представника блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”.

Доречі, у засіданні крайової Ради НРУ брав участь і народний депутат України з фракції блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Юрій Ключковський.

Тим часом, 15 вересня опозиційні до влади політичні партії та громадські організації ініціюють протестну ходу центральною вулицею міста. Цього ж дня відбудеться ще один мітинг, де буде ухвалена резолюція стосовно необхідності негайної відставки Леоніда Кучми і проведення дострокових виборів Президента.

Уже на засіданні крайової Ради Руху у Миколаєві наголошували і на необхідності проведення невідкладної, радикальної зміни системи влади, збільшення мінімального рівня зарплати до трьохсот гривень, а мінімальної пенсії до двохсот, припинення зростання тарифів на житлово комунальні послуги, електроенергію, телефонний зв'язок.

16 вересня зранку заплановане пікетування біля обласної державної адміністрації. Подібні пікети буде проведено у практично всіх районах Миколаївської області.

Проти акцій протесту опозиції у Миколаєві вже виступили хіба що представники партій, що входять до блоку “За єдину Україну”. Вони поширили у регіональних засобах масової інформації спеціальне звернення на підтримку Леоніда Кучми.

Міська влада Миколаєва ініціювала зустріч з опозицією регіону. Проведена зустріч із представниками правоохоронних органів та заступником міського голови Володимиром Бушиним. У Миколаєві міська влада, як було заявлено, не перешкоджатиме проведенню акцій протесту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG