Доступність посилання

ТОП новини

Знову суд впливає на виборчу кампанію в Криму


Знову суд впливає на виборчу кампанію в Криму

Симферополь, 10 вересня 2002 - Як ми вже повідомляли, в Криму проходить передвиборча кампанія з довиборів трьох депутатів парламенту автономії. Боротьба триває запекла і є вже перші її жертви. У понеділок місцевий суд Центрального району Симферополя зобов'язав окружну виборчу комісію №25 зняти з реєстрації одного з найімовірніших переможців у цьому окрузі головного редактора газети "Кримская правда" Михайла Бахарєва.

Увечері 9 вересня суддя місцевого суду Центрального району міста Симферополя Андрій Долгополов оголосив судове рішення, яким зобов'язав окружну виборчу комісію №25 із виборів депутата Верховної Ради Криму зняти з реєстрації кандидата в депутати Михайла Бахарєва. Приводом до цього став визнаний факт, що в низці публікацій "Кримской правди" її головний редактор Михайло Бахарєв, як кандидат у депутати місцевого парламенту, та його заступник Тетяна Рябчикова, як довірена особа кандидата, припустилися порушення Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради АРК" у частині використання агітації, не оплаченої з виборчого фонду кандидата.

З такою скаргою до суду звернувся ще один претендент на депутатський мандат від 25-го округу Олег Єрмоленко. По закінченню суду він заявив, що наполягатиме на негайному виконанні судового рішення окружною виборчою комісією №25. Водночас Михайло Бахарєв сказав, що відповідно до встановленого законом порядку має намір оскаржити судовий вердикт. Тим часом в окружкомі повідомили кореспондентові Радіо “Свобода”, що не знають, коли комісія зможе зібратися, оскільки її голова хворіє.

Довибори в трьох кримських округах мають відбутися 22 вересня. Михайло Бахарєв, якого, за його ж твердженням, підтримують кримський реском Компартії і “Русская общіна Крима” є одним із головних претендентів на перемогу у виборчому окрузі №25, що розташований у центральній частині Симферополя. Тут мешкає 600 передплатників “Кримской правди”, і її головний редактор, відомий своїми ксенофобними заявами й статтями, схоже, розраховує на їхню підтримку. Втім, проти нього у цьому окрузі бореться ще одна відома і впливова в Криму особа – народний депутат України Лев Міримський, якого місцеві журналісти називають власником кількох кримських газет і фахівцем з виборчих технологій. Схоже, одна з них уже спрацювала.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG