Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Страх і сподівання, або трагедія українського народу періоду правління Кучми в дзеркалі соціології та статистики” та інше


Огляд: “Страх і сподівання, або трагедія українського народу періоду правління Кучми в дзеркалі соціології та статистики” та інше

Київ, 12 вересня 2002 - “З наближенням 16 вересня, коли почнеться Всеукраїнська акція громадянського протесту “Повстань, Україно!” у підконтрольній владі пресі наростає негатив щодо неї, а телевізія мовчить, мов води в рот набрала”. – цим спостереженням розпочинає публікацію автор статті в газеті “Сільські вісті”. Він стверджує, що телебаченню велено мовчати про майбутні акції протесту. У цій ситуації багато залежить від позиції журналістів. Про те - якою ця позиція повинна бути, на думку автора статті, а також лідерів опозиції – читайте в статті “Коли є муки, то кажи правду!”

Схоже, що журналістам газети “Вечірні вісті” їхня громадянська позиція велить докладно розповідати про акції, заплановані на 16 вересня. У статті “Місце зустрічі змінити не можна” щоденник інформує – де саме опозиція розпочне відкритий поєдинок з владою, і як остання прагне зробити все, аби цей двобій виграла саме вона.

В цивілізованих країнах люди похилого віку самі прагнуть потрапити до добре облаштованих будинків-інтернатів, знаходячи там свій новий дім. До цього спокійно ставляться і самі пенсіонери, і їхні діти, і суспільство. В Україні ж усе по-іншому: самотні вже далеко не молоді люди та інваліди роблять все можливе, аби не потрапити до будинків престарілих. Про те – чому так відбувається розповідає газета “Вечірні вісті” у статті “У заручниках у держави”.

А в матеріалі “Страх і сподівання, або трагедія українського народу періоду правління Кучми в дзеркалі соціології та статистики” - “ВВ” знайомить читачів із даними соціологічних опитувань щодо довіри українців до влади.

Довідатися – як ставляться письменники до акції протесту – пропонує газета “Україна молода” у статті “Жива політика майданів...”

А в публікації, що має заголовок “Під генним ковпаком”, щоденник знайомить читачів з останніми науковими розробками щодо розшифрування генетичного коду людини. А також переповідає думки науковців щодо моральності та безпечності вивчення людського генома.

Про реформи в атомній енергетиці пише сьогодні газета “Київські відомості”. Вона вважає, що ці зміни супроводжуються закономірною політичною істерією. Наочним прикладом цьому слугує кадровий конфлікт навколо крісла глави “Енергоатому”, коли в боротьбу втягнулися суди, профспілки, народні депутати та ЗМІ.

В цьому ж числі газети можна довідатися – чим займається на заслуженому відпочинку колишній президент Росії Борис Єльцин, якій літературі та письменникам надає перевагу, а також ознайомитися з підсумками туристичного сезону в Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG