Доступність посилання

ТОП новини

У боротьбу з опозицією в Одесі залучено правоохоронців...


У боротьбу з опозицією в Одесі залучено правоохоронців...

Одеса, 15 вересня 2002 - Мова йде про Одеську обласну прокуратуру. Саме слідчий з особливо важливих справ Володимир Завадський 14 вересня прийшов додому до голови молодіжного комітету опору “За правду”, помічника народного депутата України Андрія Юсова.

Незваного гостя цікавило, чи має намір Андрій Юсов брати участь у акціях громадянського спротиву 16 вересня? Він продемонстрував копію постанови суду де мова йшла про заборону проведення акцій протесту і розповів про те, що “існує кримінальна відповідальність. Ви не маєте права брати участь у мітингу. Я Вас попереджав. Будь ласка, заповніть протокол”.

Розмова, за словами Андрія Юсова, відбувалася у досить грубій формі. “Людина поводила себе вкрай нахабно, вживала некультурні слова, негарно поводила себе з моїми батьками”.

Коли Андрій Юсов попередив працівника облпрокуратури, про те що розповість журналістам про факти тиску – пан Завадський відповів коротко: “Добре. Я Вас попередив. Я нічого не боюся”. Після цього Він із гонором закрив двері і пішов геть...

Андрій Юсов вважає, що “правоохоронці та влада бояться акцій протесту. Тому і тиснуть на опозицію.

Дії працівника обласної прокуратури можу кваліфікувати як порушення моїх конституційних прав. Я, та багато інших активістів національного руху, відбуваємо на собі посилену увагу, яка нічим не підкріплена.

Він вимагав інформацію про те, яким автобусом я їду до Києва 16 вересня, за який рахунок там буду жити, хто організує та фінансує поїздку?

Останні події ще раз підтверджують вірний курс на зміну системи влади. Будемо сподіватися, що ми переможемо...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG