Доступність посилання

ТОП новини

18 вересня Європейська комісія розгляне пропозицію департаменту міграції проект щодо запровадження спеціальних перепусток для жителів калінінградської області


18 вересня Європейська комісія розгляне пропозицію департаменту міграції проект щодо запровадження спеціальних перепусток для жителів калінінградської області

Брюсель, 17 вересня 2002 - 18 вересня Європейська комісія розгляне пропозицію департаменту міграції проект щодо запровадження спеціальних перепусток для жителів калінінградської області, аби вони могли вільно приїздити до своїх родичів, знайомих, чи просто по справах на основну частину Російської Федерації.

Спеціальна перепустка для мешканців Калінградської області повинна замінити візи, які довелося б діставати калінінградцям для поїздок на материнську територію Росії, перетинаючи Литву. Нагадаємо, що Литва оголосила про своє бажання приєднатись від 1-го липня до Шенгенської угоди.

Спецперепустки жителям Калінінградської області будуть видаватись владою Литви. Швидше всього таким же способом буде визначатись порядок транзиту і через територію Польщі.

Однак поки що не відомо, чим будуть відрізнятись польсько-литовські перепустки від шенгенських віз, але по при існування ще низки знаків запитань у розв'язанні “Калінінградського питання”, російські дипломати дуже задоволені тим, що Єврокомісія дотрималась своїх обіцянок і у відповідь на пропозиції представника Російської Федерації по Калінінградській області Дмитра Рогозіна запропонувала свій варіант стосовно Калінінграда.

Планується, що ініціатива Європейської Комісії буде винесена на обговорення Ради Міністрів ЄС, а пізніше в жовтні обговорюватиметься в Копенгагені під час саміту Європейський Союз-Росія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG