Доступність посилання

ТОП новини

Чи стане відомою правда про фальсифікації виборів мера в Одесі?


Чи стане відомою правда про фальсифікації виборів мера в Одесі?

Одеса, 20 вересня 2002 - Питання це і досі залишається актуальним для багатьох мешканців причорноморського міста. Тим часом, обласна прокуратура досить дивним чином проводить розслідування відомих фактів фальсифікацій у березні 2002 року.

Карну справу, за поданням народного депутата України Юрія Кармазина, порушила Генеральна прокуратура України. Підставою була і скарга екс-кандидата на посаду Одеського міського голови Валерія Кочетова.

Цікаве інше. За час проведення розслідування ніхто з працівників обласної прокуратури не зустрічався з Валерієм Кочетовим і не допитував його у якості свідка та автора численних заяв, позовів за результатами березневих виборів міського голови у 2002 року. “Мене не опитували ні як потерпілого, ні як свідка. Хоча, я вимагав визнати мене потерпілим і опитати офіційно. Моє прохання було проігноровано” – повідомив пан Кочетов.

На його думку, “розслідування проходить мляво. Не проведено жодної експертизи. Не викликаний на допит жоден із свідків, які були учасниками березневих подій.

Мені відомо, що членів та голів комісій викликали до прокуратури і їм пояснювали там як вірно написати пояснення, щоби довести що вони не винні.

Єдине що зроблено – вилучено частину протоколів і частина списків.

Внаслідок того, що прокуратура не зробила це вчасно – списки Суворовського району Одеси і більша частина протоколів зникли. В архівах їх немає.

Сьогодні прокуратура, не провівши належних експертиз, наскільки я знаю, робить все для того щоби не встановлювати факт фальсифікації виборів мера в Одесі.

Наскільки мені відомо, із третього джерела, прокуратура встановила, що підписи під протоколами не співпадають. І це за умови, що комісія одна і лише вона мала на це офіційне право. Чи підтвердять цей факт експертизою невідомо.

Я розумію, що нині керівник Одеської обласної прокуратури пан Косюта та керівник слідчого відділу обласної прокуратури пан Гандзій, якому доручено розслідування, роблять все для того щоби цю справу загальмувати. Але, кількість матеріалів стосовно фальсифікацій така велика що для закриття справи необхідно зробити щось надзвичайне.

Я не здивуюся, якщо найближчим часом у приміщенні прокуратури станеться, приміром, пожежа...”

Валерій Кочетов не знає, чи поінформований про нинішні події в Одесі Генеральний прокурор України.

“Прокуратура області поводить себе досить дивно і не бажає довести факт злочину.

Дві третини процесуальних слідчих дій, які передбачені за Законом, не проводиться.

Робиться все щоби справа фальсифікації виборів мера Одеси не дійшла до суду і не була розкрита”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG