Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж вихідних в Івано-Франківську відбувся Другий міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України “Родослав”


Упродовж вихідних в Івано-Франківську відбувся Другий міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України “Родослав”

Івано-Франківськ, 24 вересня 2002 - У ньому взяли участь кілька десятків аматорських художніх колективів та численні гості з-за кордону.

Участь у Другому міжнародному фольклорному фестивалі “Родослав” узяли понад 40 аматорських колективів практично з усіх областей держави та 9 художніх фольклорних колективів із 6-ти країн світу. На фестивалі представили свої композиції колективи з Польщі, Румунії, Португалії, Хорватії, Білорусі та Молдови. Фестиваль відкрився парадом учасників та виставкою майстрів декоративно-прикладного мистецтва. На жаль, доводиться констатувати, що цьогорічний Другий фестиваль “Родослав” був значно нижчого рівня, аніж попередній. У ньому не взяли участь національних меншин області. Регіони України були переважно представлені дитячими колективами, які штучно намагаються зробити фольклорними. Виступи окремих колективів із Полтавської та Хмельницької областей лише підтверджували загальне правило. Основні сили Івано-Франківської області концентруються для проведення чергового фестивалю гуцулів, на якому почесним гостем укотре повинен стати президент Леонід Кучма. Проведення фестивалю через ушанування пам'яті жертв авіакатастрофи на Скнилівському летовищі перенесено на кінець вересня. Учасниками “Родославу” у районах області було доручено провести культурно-мистецьку програму “Храм української родини”. Мистецтвознавці не безпідставно стверджують, що, очевидно, Другий фестиваль, можливо, стане останнім, оскільки естетичний рівень виступів основної кількості колективів дуже невисокий. Виступи учасників “Родославу”, незважаючи на зливу, відбувалися на численних майданчиках міста Івано-Франківська і завершилися гала-концертом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG