Доступність посилання

ТОП новини

До опалювального сезону в Івано-Франківську готові, але почнеться він невідомо коли


До опалювального сезону в Івано-Франківську готові, але почнеться він невідомо коли

Івано-Франківськ, 24 вересня 2002 – Уже зараз відомо, що опалювальний сезон в обласному центрі Прикарпаття розпочнеться зі значним запізненням. Представники торгового дому “Газ України” заявили, що загальний борг підприємств та населення міста за використаний газ є настільки великим, що поки що нереально вести мову про початок газопостачання.

Заступник голови обласної держадміністрації Зіновій Митник та керівник відкритого акціонерного товариства “Івано-Франківськгаз” Олександр Турчак заявили, що на сьогоднішній день борг обласного центру Прикарпаття перед торговим домом “Газ України” складає 16 мільйонів гривень. Уже зараз представники торгового дому заявили, що підпишуть угоду про газопостачання лише з умовою, що до 1 жовтня їм буде перераховано хоча б 5 мільйонів гривень. Поки що такі перрахунки виглядають нереальними, оскільки в середньому за місяць в обласному центрі надходить не більше від 80 тисяч гривень за використаний газ. Як результат це питання незабаром розглядатиметься на засіданні Кабінету Міністрів. Оскільки, враховуючи катастрофічні борги, невідомо поки що, коли розпочнеться опалювальний сезон.

Не краща ситуація склалася з оплатою населенням житлово-комунальних послуг по області. Загальний борг у цій сфері складає понад 90 мільйонів гривень. Із цієї суми 29 мільйонів гривень заборговано за газ, 14 мільйонів – за використану електроенергію. Керівництву обласної держадміністрації доводиться констатувати факт, що Івано-Франківщина – одна з 5 областей України з найнижчим рівнем оплати за комунальні послуги. Щоправда, ніхто не згадує в цьому контексті, що на Прикарпатті також чи не найнижчий рівень середньої заробітної плати в країні і водночас чи не найбільше безробіття.

Обласна держадміністрація бачить вихід із ситуації, що склалася, в масовому встановленні газових лічильників. Ще з минулого року працівники “Івано-Франківськгазу” встановлюють їх безкоштовно. Однак і в цій сфері чимало недоліків, і встановлення безплатних лічильників мешканцям області дуже часто доводиться очікувати впродовж багатьох місяців.

Водночас в Івано-Франківській мерії наголосили, що міські котельні практично готові до опалювального сезону, однак дотепер невідомо, коли в котельнях з’явиться газ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG