Доступність посилання

ТОП новини

У Криму знову назріває внутрішньополітичне протистояння кількох пропрезидентських угруповань


У Криму знову назріває внутрішньополітичне протистояння кількох пропрезидентських угруповань

Симферополь, 27 вересня 2002 - У Криму знову назріває внутрішньополітичне протистояння кількох пропрезидентських угруповань. В четвер по обіді прес-служба місцевого парламенту спростувала чутки про переворот, що, начебто, готується у Верховній Раді автономії. Тоді ж кримський прем’єр Сергій Куницин заявив журналістам, що знає про змову деяких політиків проти нього та уряду Криму, але не боїться цього.

Чутки, що поширюються Кримом “певними політичними силами”, про переворот, який, нібито, готується у парламенті автономії, - не мають під собою жодної реальної основи і не відповідають дійсності, - таку заяву у Симферополі оприлюднила прес-служба Верховної Ради Криму. Вона назвала “неправдою” інформацію про швидку відставку за станом здоров'я глави Верховної Ради автономії Бориса Дейча. У документі мовиться, що подібні чутки поширюються після останніх довиборів з однією метою - зруйнувати досягнуту в Криму політичну стабільність.

Борис Дейч зараз перебуває у відрядженні в Києві, де проводить інтенсивні консультації з питань формування кримського бюджету. Верховна Рада автономії працює в нормальному режимі, обстановка на півострові – під постійним контролем чинної влади, - мовиться у заяві прес-служби кримського парламенту. Того ж дня про можливі політичні збурення на кримському владному “олімпі” та готовність до них – говорив прем’єр-міністр автономії Сергій Куницин:

“Мене цим не злякаєш. Я знаю, що одним із переможців останніх довиборів ведеться робота з членами президії, із депутатами, обговорюються умови, намагаються ділити посади. Але, знаєте, як кажуть, – ще не вечір!” – Сергій Куницин має на увазі активність народного депутата України, члена пропрезидентської фракції “Народовладдя” Льва Міримського, який разом із близьким до нього київським підприємцем Василем Хмельницьким переміг минулої неділі на довиборах до кримського парламенту.

Саме ця перемога і спричинила черговий сплеск політичного протистояння впливових у Криму пропрезидентських угруповань. Виглядає так, що група Льва Міримського націлилася на посаду кримського прем’єра. Сам нардеп від цього категорично відмовляється, однак, одразу кілька різких заяв на його адресу з боку керівників кримського парламенту, які представляють Партію регіонів, а також глави уряду – це НДП – дозволяють говорити про початок нової політичної кризи в Криму. Правда тут, на відміну від загальноукраїнських процесів, це виллється у підкилимне зіткнення кількох пропрезидентських політико-економічних груп.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG