Доступність посилання

ТОП новини

Після політичного повернення на півострів Льва Міримського в Криму знову загострення політичної ситуації


Після політичного повернення на півострів Льва Міримського в Криму знову загострення політичної ситуації

Симферополь, 30 вересня 2002 – Із поверненням до кримської політики впливового нардепа Льва Міримського в кримських верхах набирає обертів політичне протистояння. Наприкінці минулого тижня прокурор Криму Олександр Доброріз звернувся до виборчкому автономії з офіційним попередженням про неприпустимість реєстрації депутатом кримського парламенту народного депутата України Льва Міримського, який 22 вересня переміг на довиборах до Верховної Ради АРК. А 27 вересня невідомі зловмисники напали і побили політичного соратника Льва Міримського, члена президії кримського парламенту Володимира Кличникова.

Прокурор автономії звернув увагу голови кримського виборчкому та членів комісії на те, що за чинним законодавством народний депутат України не може мати другого представницького мандату. Олександр Доброріз у своєму офіційному зверненні, оприлюдненому прес-службою прокуратури Криму, наголосив, що до складення повноважень народного депутата України Лев Міримський не підлягає реєстрації як депутат Верховної Ради АРК.

Раніше пан Міримський, який набрав понад 60% голосів виборців, котрі прийшли 22 вересня на виборчі дільниці, заявляв, що поки що не визначився, коли віддасть свій мандат нардепа. Днями він, як член пропрезидентської фракції “Народовладдя”, вступив до парламентської більшості у Верховній Раді України. А до цього, як повідомив кримський прем’єр Сергій Куницин, голова Верховної Ради автономії Борис Дейч надіслав до українського парламенту листа з пропозицією припинити повноваження народного депутата України Льва Міримського, оскільки його обрано депутатом Верховної Ради АРК.

Як уважають місцеві спостерігачі, за паном Міримським стоять упливові сьогодні в Києві політичні кола, які реально націлилися на крісло глави кримського уряду. Сам нардеп в інтерв’ю місцевій пресі заявив, що наполягає на зміні методів управління кримським урядом, а не на зміні самого прем’єра. Водночас він підтвердив, що збирається розколоти в Верховній Раді автономії проурядову депутатську групу “Стабільність” та утворити свою фракцію.

Гостроти ситуації, що виникла, додав факт нападу і побиття політичного соратника Міримського, одного з вірогідних лідерів нової фракції Володимира Кличникова. Як повідомили представники міліції, невідомі напали на члена президії Верховної Ради Криму ввечері в п’ятницю в під'їзді власного будинку. Кличников отримав сильний удар по голові і з важкою черепно-мозковою травмою доставлений до республіканської лікарні імені Семашка. Зараз його стан нормалізувався. Лев Міримський в інтерв'ю журналістам заявив, що напад на його соратника є "спланованою політичною акцією залякування”, яка має на меті вчинити на нього тиск. Міліція ж схиляється до версії про побутове пограбування.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG