Доступність посилання

ТОП новини

Переслідування опозиціонерів на Миколаївщині


Переслідування опозиціонерів на Миколаївщині

Одеса, 9 жовтня 2002 - Ця тема стала головною у поширеному зверненні обласної організації партії “Батьківщина”. Утиски опозиції автори документу розцінили як спробу знищити демократичні паростки у суспільстві та нав'язати диктатуру влади однієї людини.

З початку акції “Повстань Україно” на Миколаївщині її ініціатори оприлюднили три звернення на адресу обласної держадміністрації, але на жодне з них немає належної реакції. Влада проігнорувала і вимогу надати представникам політичних партій прямий ефір на обласному телебаченні.

Від 12 до 24 вересня місцевими органами МВС, обласної прокуратури проведені допити близько сотні активістів регіонального відділення партії “Батьківщина”.

Нечувані дії були застосовано працівниками ДАІ до тих водіїв автобусів, які підтримали акції непокори. Більша частина водії мікроавтобусів була попереджена про так звану “заборону” на виїзд за межи Миколаївської області.

Водіїв залякували, попереджали про можливість позбавлення ліцензій.

У райцентрі Очаків із мікроавтобусів, які погодилися доставляти опозиціонерів до Києва, зняли державні номери на чотири дні.

Як наголошено у поширеному Зверненні: “встановлено факт цілодобового стеження правоохоронців за лідером миколаївської обласної організації партії “Батьківщина” Романом Забзалюком. Цинічному переслідуванню, у райцентрі Криве Озеро, влада піддає місцевого опозиціонера Анатолія Томашевського”.

На Миколаївщині розгорнута справжню кампанію тотального терору та цензури.

У вищих навчальних закладах студентів відверто попереджують про звільнення у разі підтримки опозиційних сил. Великій частині студентів, які підтримали акцію 16 вересня, була оголошена догану.

Редакції газет, радіо і телебачення щоденно відчувають на собі тиск із боку чиновників.

Тим часом, невідомо коли поновлять, в ефірі Радіо “Миколаїв” і ретрансляції програм української служби радіостанції “Свобода”, які були припинені “із технічних причин” більше року тому...

Незважаючи на шалений спротив із боку влади – опозиція на Миколаївщині готує чимало акцій протесту і на 12 жовтня.

Біля приміщення облдержадміністрації від 16 вересня тривають щоденні пікети під гаслами відставки Леоніда Кучми та голови облдержадміністрації Олексія Гаркуші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG