Доступність посилання

ТОП новини

Леоніда КУЧМУ судили так само в Одесі і Миколаєві


Леоніда КУЧМУ судили так само в Одесі і Миколаєві

Одеса, 12 жовтня 2002 - Народний трибунал було проведено 12 жовтня на Куликовому майдані Одеси. Сюди прийшло близько тисячі учасників, але жоден із них не виявив бажання стати захисником “гаранта” Конституції України. Не було таких і серед представників влади, яким було надіслано необхідні запрошення.

Над площею майоріли прапори партії “Батьківщина”, “Українського братства”, УРП “Собор”, Соцпартії, Зеленої партії України – 21 та КПУ.

Було обрано і представників громадської правозахисної організації “Народний трибунал”. Це – головуючий Микола Копит \КПУ\, судова колегія Едуард Смирнов \КПУ\, Олег Афонін \партія “Батьківщина”\, Олександр Завірюха \Соцпартія\ та секретар “Народного трибуналу” – представник “Українського братства” Андрій Юсов, громадський обвинувач Валерій Кочетов.

Учасники “Народного трибуналу” тримали гасла “Кучму геть”, “Кучму до суду за 10 років голодомору в Україні”, “Ні – підвищенню цін на воду, електроенергію, квартплату” та інші.

Секретар Народного трибуналу Андрій Юсов наголосив у своєму виступі, що “в Україні, від 1994 до 2002 роки, під час керування Леонідом Кучмою, сформувалася система правових відносин, при яких практично не діють всі органи законодавчої, судової та виконавчої влади, правоохоронні органи та прокуратура. І це в той час, коли необхідно розглядати питання пов'язані з протиправними діями та злочинами скоєними вищими посадовими особами України.

В нашій країні сьогодні повністю відсутня правова можливість притягнути до відповідальності вищих посадових осіб України за впровадження тотальної цензури, організацію фальсифікації результатів виборів, втручання в законну діяльність виборних органів влади, організацію протизаконної торгівлі зброєю.

Перелік скоєних правлячим режимом, та його помічниками, злочинів можна перераховувати нескінченно довго.

Представники трьох політичних партій та правозахисної організації заснували громадську правозахисну організацію Народний трибунал “Сумління України”.

Основною метою Народного трибуналу є виявлення системних порушень основних прав та свобод людини з боку вищих посадових осіб”.

На Куликовому майдані Одеси цього дня був присутній і Голова Одеської обласної організації УРП “Собор” Федір Нарійчук. За його словами, активісти партії і тепер активно протистоять спробам влади залякати опозицію.

Центральний Провід УРП “Собор” вже ухвалила Заяву, яку поширено у мас медіа, і у якій висловлено протест проти політичних репресій в Одесі. Цю заяву надіслано і на ім.”я голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького.

12 жовтня в Одесі мала місце ще одна вельми цікава подія.

Схоже, Московський Патріархат впевнено почуває сеюе у стінах Спасо - Преображенського Собору. І це за умови, що фактично приміщення Собору не належить жодній церковній конфесії.

Цього дня активістів “Українського братства” не впустили до стін Собору помолитися - кілька семінаристів які представляють УПЦ Московського Патріархату.

Як відомо, Руський Блок, організація “Єдіноє Отєчєвство”, Рускоє двіженіє України – планують зірвати заплановані на 13 жовтня акції на підтримку Української Православної Церкви Київський Патріархат.

Народний трибунал 12 жовтня проведено й у Миколаєві. І тут представники влади не побажали виступити на захист Президента України Леоніда Кучми.

Учасники Народного трибуналу у Миколаєві звинуватили Леоніда Кучму у геноциді нації, знищенні духовності, економічного та інтелектуального потенціалу, створенні мафіозно-корумпованої системи влади, руйнації міжнародного авторитету України.

Рішення суду спрямують до Верховної Ради України, а також до США, Росії, Німеччини, Польщі, Франції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG