Доступність посилання

ТОП новини

На півдні України річницю УПА вшанувала лише опозиція


На півдні України річницю УПА вшанувала лише опозиція

Одеса, 15 жовтня 2002 - Звернення до владних чиновників в Одесі та Миколаєві з проханням приєднатися до запланованих на 14 жовтня заходів національно-патріотичних організацій залишилися без відповіді.

Негативне ставлення до героїв України нинішня мерія Одеси задекларувала ще у 1998 році прийшовши до влади за допомогою Кіровоградського обласного суду. Першим кроком було перейменування шанованого серед одеситів провулка на честь командувача УПА Романа Шухевича.

Не буде зайвим нагадати, що нині у Верховній Раді Одесу представляє народний депутат України Ігор Рєзник, який відверто називав пана Шухевича німецьким коляборантом.

Про знання Ігорем Резніком справжньої історії України говорити не доводиться, як і про володіння ним державної мови. Не дарма Він присвятив свою нещодавню відпустку саме вивченню мови держави де живе і керує не один рік.

Урочисті збори було проведено в Одесі у приміщенні Центру української культури. Його організатором виступили обласні осередки Народного Руху України та Конгресу українських націоналістів.

Тут говорили про внесок ОУН та УПА у боротьбу за незалежність України, про історію націоналістичного українського підпілля у причорноморському місті.

У Миколаєві так само святкували річницю зі дня створення УПА.

Ветеранам ОУН та УПА, які зібралися 14 жовтня в офісі Народного Руху України, було вручено почесні відзнаки. Перед ними виступили учасники конкурсу поезії Тараса Шевченка. Свої твори прочитав поет Петро Панянчук.

Нажаль, і тут владні мужі не підтримали вшанування річниці УПА. Щоправда, така поведінка нікого не здивувала.

За словами лідера миколаївських рухівців Юрія Діденка: “ще 19 вересня на шпальтах газети “Український Південь” було надруковано статтю “Український партизанський рух на Миколаївщині”. Значна частина статті була присвячена саме похідним групам ОУН – УПА. Миколаївщина є саме тим регіоном, де активно діяла Організація Українських Націоналістів”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG