Доступність посилання

ТОП новини

В Криму готується зміна уряду автономії?


В Криму готується зміна уряду автономії?

Симферополь, 16 жовтня 2002 - Хоча на перший погляд політична ситуація в Криму залишається стабільною, у надрах владних структур автономії, схоже, зріє своє революція. Судячи з публікацій у місцевій пресі, тут готується зміна кримського уряду. Тим часом проурядові сили стверджують, що їхній вплив в автономії посилюється.

Скориставшись загальною кризою української влади, частина кримських політичних сил, які декларують себе пропрезидентськими, все активніше розхитують крісло нинішнього прем’єр-міністра Криму Сергія Куницина. У кримській пресі, контрольованій цими силами розпочалася справжня пропагандистська кампанія проти уряду Куницина. Крім фінансов-політичної групи народного депутата України від Симферополя Льва Міримського до тиску на кримський уряд долучився впливовий кримський депутат і підприємець Андрій Сенченко зі своїм оточенням. Місцеві комуністи, які входять до складу коаліційного уряду і президії місцевого парламенту, поки що мовчать, однак, на думку спостерігачів, за сприятливого моменту можуть теж ударити по Куницину.

Тим часом представники проурядової парламентської більшості стверджують, що попри все їхній вплив в автономії посилюється. Як повідомила днями місцева преса, депутатська група “Стабільність”, яка підтримує прем’єра Куницина зросла до 68 осіб, тоді, як ще влітку нараховувала 62 депутати. Один із членів “Стабільності”, віце-спікер, заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров переконаний, що коаліційний уряд Криму встоїть:

“Дуже маловірогідна відставка уряду й зміна керівництва як в уряді, так і у Верховній Раді Криму, тому що фракція “Стабільність”, попри те, що кілька осіб вийшли з неї, кількісно збільшилася. Нас стало дещо більше. Якщо ми на засіданні фракції не ухвалимо рішення про зміну уряду, то й у Верховній Раді Криму цього не буде”, - сказав пан Умеров. Водночас, віце-спікер кримського парламенту переконаний, що вплив Льва Міримського у Верховній Раді Криму поки незначний:

“Думаю, поки що побоюватися цього впливу не треба. Більше того, ще не відомо, чим закінчиться його вибір – чи то він буде депутатом кримського парламенту, чи то українського. Так, багато говорять про методи, завдяки яким Хмельницький і Міримський перемогли на довиборах. Хоча ніхто нікого за руку не зловив. З іншого боку, багато говорять про можливий підкуп депутатів. Особисто я буду вважати депутатів, які перейдуть з нашої фракції до групи Льва Міримського, навіть, якщо я не піймав їх за руку, - купленими”, - заявив Ільмі Умеров. Поки що таких зовсім небагато.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG