Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Вірменські газети, не вірменське радіо, або як Леонід Кучма у Єревані зганьбився”


Огляд: “Вірменські газети, не вірменське радіо, або як Леонід Кучма у Єревані зганьбився”

Київ, 18 жовтня 2002 - Українські газети продовжують обговорювати порушення кримінальної справи проти Президента України Л.Кучми, а також спростовують коментарі деяких владних мужів. Зокрема, газета “Україна молода” обурюється з приводу тверджень щодо недоторканості “гаранта”, якого, нібито, можна покарати лише за допомогою імпічменту. Так-то воно так. – зауважує щоденник, але ж поки ніхто не збирається саджати Кучму до в'язниці. Є “дві великі різниці” – між відкриттям кримінальної справи та притягненням до кримінальної відповідальності. Приміром, ніхто з влади не обурювався і не кричав про недоторканість, коли Генпрокуратура збирала своє досьє на Юлію Тимошенко. Що ж до імпічменту, за ширмою якого прихильники Кучми намагаються сховати свого “патрона”, їхній розрахунок знову направлений на юридичну необізнаність середньостатистичного українця. Звичайно, згоду на імпічмент дає лише Верховна рада. Але ж кримінальна справа – це лише початок, поштовх для імпічменту. Відкривають кримінальну справу і голосують за імпічмент різні особи, кожна - в міру своєї компетентності. Між цими двома подіями – причинно-наслідковий зв'язок, і жодних протиріч. –наголошує газета.

Особі нинішнього президента України присвячена ще одна стаття в “Україні молодій”, що має назву “Вірменські газети, не вірменське радіо, або як Леонід Кучма у Єревані зганьбився”. В ній можна ознайомитися з коментарями вірменської преси щодо поведінки Леоніда Даниловича під час офіційного візиту до Єревану.

Учора був Всесвітній день боротьби з бідністю, який варто було б, на думку газети “Правда України” відзначати 365 днів на рік. Цього дня, пише газета, на шахті ім. Гайового в Донбасі продовжувався пошук двох гірників, завалених напередодні внаслідок вибуху метану. Часопис зауважує , що страшною закономірністю стало для України, що кожний мільйон тони добутого вугілля оплачується життям шахтаря. Вже не оголошується загальнонаціональний траур, коли загинули “лише” кілька гірників. Інакше в Україні був би траур майже половину днів на рік. А тим часом, шахтарі продовжують спускатися під землю. Адже іншої роботи у них немає, і не передбачається. Про це – мовиться в статті “Країна невеселого свята”.

Як стверджує газета “День”, не краще живеться в Україні й учителям, зарплата яких не може забезпечити їм належного існування. Докладніше з освітянськими проблемами можна ознайомитися в статті “622 гривні на учня, або Дешева освіта обходиться нам надто дорого”.

Увагу газети “Київські відомості” привернули маніпуляції уряду та місцевого керівництва з цінами на хліб. Чиновники стверджують, що подібне адміністративне втручання в цінову політику не суперечить принципам ринкової економіки. Тим часом подібна турбота про споживачів, на думку газети, загрожує занепадом хлібопекарної промисловості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG