Доступність посилання

ТОП новини

Жертв режиму Кучми вшанували у Миколаєві


Жертв режиму Кучми вшанували у Миколаєві

Одеса, 20 жовтня 2002 - Увечері 19 жовтня мешканці Миколаєва, а серед них і активісти обласних організацій партії “Батьківщина”, Народного Руху України, Соцпартії та КПУ – прийшли на центральну площу міста аби підтримати всеукраїнську акцію “День пам'яті загиблих від репресій режиму Кучми”.

Присутні тримали гасла “Кучму геть”, “Кучму до суду”,

“Вшануємо пам'ять жертв режиму Кучми”.

Тут було встановлено фотовиставку про перебіг усеукраїнської акції опозиції.

З словами голови обласної організації партії “Батьківщина” Романа Забзалюка, “Опозиція практично щодня вимушена подавати заявки на проведення різноманітних акцій у рамках “Повстань Україно” і щодня ми отримуємо заборону на проведення пікетів, агітаційних заходів.

Акція, незважаючи на перешкоди триває. Ми не маємо наміру припиняти нашу боротьбу.

Мешканці міста та області підтримали нас.

Яскраве свідчення той факт, що зібрано понад 100 тисяч підписів мешканців Миколаївщини на підтримку ідеї відставки Леоніда Кучми”.

У виступі на мітингу опозиції Роман Забралюк зазначив:

“Жертвами є не лише ті хто поклали свої голови на вівтар демократії і свободи, але і мільйони звичайних українців. За десять років правління Кучми країну перетворено в руїну.

За ці десять років у країні запроваджена тоталітарна диктатура, безперервно переслідувались та знищувались політичні діячі, бізнесмени, державні службовці, журналісти. Ми згадаємо Гонгадзе, Олександрова, Чорновола і багатьох інших. Ми вшануємо їхню пам'ять і пообіцяємо, що ніколи не забудемо і боротьбу продовжимо, бо так жити як ми живемо не можливо.

Сьогодні в наших домівках, дитячих садочках, учбових закладах немає тепла. І навіть тепер влада прагне перекласти відповідальність на звичайних людей, уникнути відповідальності за неспроможність керувати державою”.

Голова обласної організації Народного Руху України Юрій Діденко закликав мешканців Миколаєва до політичної активності заради захисту своїх прав. “Нажаль ми живемо в державі про яку не мріяли у ті роки коли її здобували.

Маємо сумні роковини перебування Леоніда Кучми при владі. Він не зробив з України квітучої, заможної держави. Проти нього порушено кримінальну справу.

Маємо бути раді з того, що живемо в країні де є судді які наважуються відкрити карну справу проти Леоніда Кучми.

Ми переможемо й досягнемо успіху. Наша боротьба не залишиться непоміченою”.

Присутні запалили свічки в пам'ять про невинно загиблих, за останні десять років, українців. Символічно деякі учасники мітингу поставили свічки біля пам'ятника Володимиру Леніну, засновнику та будівничому анти людського тоталітарного режиму. Вони вважають, що Ленін мало чим відрізняється від Леоніда Кучми у методах керування...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG