Доступність посилання

ТОП новини

Укотре студенти з чеської Вищої спеціальної соціальної харитативної школи проходять практику в програмах “Карітас-Івано-Франківськ”


Укотре студенти з чеської Вищої спеціальної соціальної харитативної школи проходять практику в програмах “Карітас-Івано-Франківськ”

Івано-Франківськ, 21 жовтня 2002 - Їхній приїзд свідчить про визнання роботи івано-франківської благодійної роботи на європейському рівні. Студенти з-за кордону переймають досвід роботи волонтерами в місцевих соціальних службах.

Незважаючи на практичне ігнорування потреб малозабезпечених, інвалідів, людей літнього віку з боку влади, на Івано-Франківщині на противагу діє благодійна організація “Карітас-Івано-Франківськ”. Уже втретє вона приймає і залучає до своїх програм студентів із чеської Вищої спеціальної соціальної харитативної школи. Практиканти з Чехії в Івано-Франківську відвідують заняття в кризовому центрі для наркозалежних, присутні на спеціальних заняттях із ними. Вони також беруть участь у проекті в межах програми “Профілактика ВІЛ- та СНІД-захворювань, що передаються серед споживачів ін'єкційних наркотиків”. Вони стали також учасниками профілактичних тренінгів серед школярів міста Івано-Франківська, які спрямовані на проведення роз'яснювальної роботи щодо шкідливості наркотиків та алкоголю. У Чехії студенти з Вищої спеціальної соціальної харитативної школи працюватимуть у будинках для перестарілих, для людей, що мають психічні та фізичні вади, у притулках для дітей та безпритульних, закладах соціальної опіки. Вони наголошують, що досвід благодійної організації “Карітас-Івано-Франківськ” та фонду “Солідарність”, зважаючи на важкі соціально-економічні умови,. – це новий підхід у роботі соціальних служб. Прикарпатські благодійні організації не зорієнтовані на допомогу влади. Вони спираються на власні сили і тісно співпрацюють з аналогічними харитативними організаціями з багатьох країн світу. Їхній досвід є по-своєму унікальним і заслуговує на вивчення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG