Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Від тріумфу - до горя і роздратування”


Огляд: “Від тріумфу - до горя і роздратування”

Київ, 29 жовтня 2002 - Кількість жертв зростає з кожною годиною і лишається тільки сподіватися, що більшість людей, захоплених в Театральному центрі в Москві, вийде на свободу – тепер уже з лікарень. Як зауважує кореспондент газети “Молодь України” – наразі залишається ще багато запитань. І те, яким чином було організоване саме захоплення, Що насправді стало причиною проведення спец операції саме в той момент, і наскільки виправданим було застосування саме того газу, який призвів до загибелі великої кількості заручників? Російському керівництву варто було б усвідомити, - мовиться далі в статті, - що тепер кавказька війна – це не локальне явище, обмежене кордонами Чеченської республіки. А останні події довели, що силового вирішення чеченського питання просто немає, адже завжди знайдеться якийсь новий Мовсар Бараєв, котрий захоче помститися за рідних і близьких. Про це – наголошується в статті “Питання після трауру”.

А ось про долю українських заручників часопис оповідає в статті “Львівські заручники московської трагедії”. Серед іншого в матеріалі оповідається і про наміри народних депутатів Андрія Шкіля та Тараса Чорновола через переговори з чеченцями домогтися визволення українських заручників. Неважко передбачити, - переконана кореспондент “Молоді України”, - що їм би вдалося позитивно це вирішити питання.

Втім, докладніше про свої наміри лідер УНА-УНСО, після повернення з російської столиці, розповідає в газеті “Україна молода”. Публікація називається “Андрій Шкіль: Вони прийшли помирати за нездійсненне”. А в матеріалі “Задуха” часопис знайомить читачів з реакцією західної преси на дії російських спецслужб, яка, здебільшого, негативно поставилася до великих жертв внаслідок проведеної спец операції. Газета також подає думки російських та українських лікарів, котрі оцінюють небезпеку отруєння невідомого їм досі газу.

На цій же шпальті щоденник наводить перелік антитерористичних операцій, котрі вважаються вдалими. Оповівши про світовий досвід, часопис зауважує, що статистика подібних операцій в Росії не дуже втішна: там майже завжди гинуть від 20 до 50 відсотків заручників. Така велика кількість загиблих є неприйнятною для держав Заходу, і таких відсоток загиблих є ознакою повного провалу операції, що відбулася в Театральному центрі Москви. – наголошує часопис.

Газета “Сегодня” називає події в Москві театром жахів. Чи можлива подібна трагедія в Україні? Про це на шпальтах газети розмірковує заступник голови комітету із закордонних справ Верховної Ради України Сергій Бичков.

“Від тріумфу - до горя і роздратування” – у публікації під таким заголовком вміщує коментарі до московських подій і газета “День”.

Темою, котра також перебуває під пильним оком газетярів – є і події у Верховній Раді. Про них – докладно оповідають газета “Сільські вісті” у статті “Роздвоєння з претензією”, а також тижневик “Грані” у матеріалі “Діалоги-2, або Як блефують “більшовики”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG