Доступність посилання

ТОП новини

Прихильників жовтневого перевороту в Одесі стає все менше...


Прихильників жовтневого перевороту в Одесі стає все менше...

Одеса, 7 листопада 2002 - Це підтвердила демонстрація та мітинг ініційована 7 листопада представниками Компартії та інших “лівих” політичних сил. І тут на заваді стала не погана погода, а заклики нинішніх прихильників комуністичних ідей до повернення старих часів, де, під патронатом КПРС, панували репресії та терор.

Ось і 7 листопада, коли колона “лівих” ще не дійшла від Оперного театру до такого шанованого ними пам’ятника Володимиру Лєніну – ініціатори мітингу дозволили безперешкодно виступати прихильникам повернення комуністичного режиму. Одна з жінок, яка тримала червоний прапор з портретом Сталіна, вигукувала: “без крові наші скарби нам ніхто не поверне...Я згодна на репресії...Нехай нас всіх тут почистять...Репресії необхідні завжди...”

Частина присутніх біля пам’ятника зі схваленням зустріла подібні заклики.

Активісти “лівих” тримали і чимало гасел, серед яких: “Без’ядерній Україні не місце у агресивному блоці НАТО”, “Народу України зарплату і пенсії не нижче прожиткового мінімуму”, “Нехай вічно живуть ідеї Жовтня...”

Вже на мітингу було сказано чимало такого, що викликало не лише гнів, але і посмішку. Приміром, лідер регіональних комуністів, народний депутат України, товариш Ані щук стверджував, що виявляється “незалежною Україна стала не завдяки націоналістам та визвольному руху ОУН – УПА, а завдяки радянській владі... Жовтень все це дав...”

І ще одна цитата з цього ж виступу: “Хто, якщо не червона армія і радянська влада відстояли незалежність України у роки Великої Вітчизняної війни?”

Подібних фальшивих цитат було у виступах ораторів на мітингу безліч. Вони критикували нинішнього Президента України та міського голову Одеси, /останнього, за цензуру у місцевих мас-медіа/, але забули нагадати присутнім, що саме завдяки зусиллям комуністів до влади прийшли як Леонід Кучма та Руслан Боделан. Щоправда, потім їх оголосили “зрадниками”. І таких ось “зрадників” у минулій та нинішній історії комуністичного режиму було безліч.

Після закінчення мітингу його учасники організували демонстрацію до приміщення обласної держадміністрації. І тут до них приєднався заступник голови обласної організації партії “Батьківщина” пан Афонін. Керівництву облдержадміністрації була передана резолюцію учасників демонстрації. Там лише дві вимоги – до Президента України піти у відставку, а до Верховної Ради ініціювати процес імпічменту Леоніду Кучмі.

07 листопада мітинг “лівих” проведено і у Миколаєві. Там Жовтень прославляли близько ста осіб...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG