Доступність посилання

ТОП новини

Взаємини Україна-ЄС на рівні міністрів юстиції


Взаємини Україна-ЄС на рівні міністрів юстиції

Брюсель, 11 листопада 2002 - Міністр юстиції Данії Лене Есперсен та Європейська Трійка з якою цього понеділка в Брюселі зустрівся міністр юстиції України Олександр Лавринович вважають, що міністерство юстиції України успішно впроваджує реформи в сфері юстиції, аби вивести її на рівень стандартів і вимог Європейського Союзу.

Під час зустрічі міністри юстиції України та Європейської Трійки обговорили питання, які стосуються судової реформи в Україні, питання віз, боротьби з нелегальною іміграцією та іміграцією легальною, обговорили правила реадмісії, тобто видачі нелегальних імігрантів. В даному випадку йдеться лише про видачу нелегальних імігрантів–українців з ЄС в Україну, бо поки що не зафіксовано жодного випадку нелегала-імігранта з країн Євросоюзу в Україну.

Сторони продовжили розроблення спільних механізмів у боротьбі з відмиванням брудних грошей; як європейських шахраїв через українські банки, так і шахраїв українських котрі прокручують брудні гроші через банки західної Європи.

До попередньо узгоджених питань співробітництва між Україною і ЄС Київ виніс додаткове питання, яке стосується надання преференцій у видачі довгострокових і багаторазових віз водіям, що перевозять цінні вантажі по країнах Європейського Союзу. В народі таких водіїв називають “дальнобійниками”.

Під час завершення зустрічі Українська та Європейська сторони підписали спільну заяву з програмою і графіком наступних дій в сфері юстиції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG