Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Новий МАЛЯРенко “малюватиме” по-новому?”


Огляд: “Новий МАЛЯРенко “малюватиме” по-новому?”

Київ, 12 листопада 2002 - Одним із найважливіших аспектів державотворення є безпека країни, зокрема, її обороноздатність. Проте, як свідчать соціологічні опитування, українське суспільство не надто обізнане з тим, що нині діється у збройних силах України. І не знає – як насправді відбувається військова реформа. Та й узагалі – чи відбувається вона? Про це на шпальтах газети “Україна молода” розмірковує перший міністр оборони незалежної України Костянтин Морозов. На питання - чи відбувається в Україні військова реформа, найвищі посадовці держави впевнено звітують: відбувається. Хоча, слухаючи їх, неможливо збагнути, що саме реформується і що є критерієм боєздатності. – вважає генерал-полковник. Він переконаний, що зараз, як і багато років тому, необхідно, передусім, оцінити стан української армії, і лише спираючись на ці дані розпочати, нарешті, військову реформу. Адже поки що про неї лише говорять, а тим часом оцінювати боєздатність української армії сьогодні немає по чому. Ознайомитися докладніше з думками Костянтина Морозов можна у статті “Війна за реформу”.

В цьому ж числі щоденник коментує вчорашнє призначення головою Верховного суду України Василя Маляренка. У публікації “Новий МАЛЯРенко “малюватиме” по-новому?” газета називає нового керівника кандидатом від президента. І розповідає, до яких “піарівських заходів” та рекламних кампаній вдався п. Маляренко, аби його кандидатура змогла пройти на високу посаду. Не забув часопис згадати і про те, наскільки несумлінно виконував свої суддівські обов’язки новообраний голова.

Довідатися про до виборів керівника Верховного суду України можна також і в тижневику “Грані +”. Стаття називається “Вибори Голови ВСУ пройдуть під акомпанемент записів Мельниченка”.

А в матеріалі “Теорія змови” журналістка Ірина Погорєлова висловлює легке здивування: чому офіційні органи України упродовж останнього тижня не говорять про результати роботи англо-американської інспекції. Вона встановила, що українська сторона продала не три, як заявляли офіційні чиновники, а більше радарних установок “Кольчуга”. А Україна, тим часом, отримала новий національний вид спорту: очікування кожного наступного провального, скандального, ганебного кроку або вислову свого президента. –зауважує авторка. Хоча безневинною цю азартну забавку назвати не можна, оскільки кожна така витівка гаранта коштує державі чергової втрати або інвестиційного рейтингу, або призупинення проекту та руху коштів...

Втім, як пише газета “День”, сьогодні можуть стати відомими результати розгляду звернення міністра закордонних справ України до Ради Безпеки ООН щодо ситуації, яка виникла у зв’язку із звинуваченням України в поставках радарних систем “Кольчуга” до Іраку. Докладніше з цим зверненням глави зовнішньополітичного відомства можна ознайомитися в матеріалі “Україна звертається до ООН”.

А ось увагу газети “Вечірні вісті” привернула стаття видатків на утримання правоохоронних органів України. У що ж обходиться українцям міліція? Лише за офіційними даними чисельність співробітників МВС у півтора рази перевищує чисельність української армії, а фонд зарплати більше ніж у 9 разів перевищує суму, що виділяється на продовольче забезпечення Міноборони. Подробиці – в статті “Дорога наша міліція. Дуже дорога”.

Довідатися – наскільки правдивими є чутки про “липові” дипломи співробітників Рівненської АЕС можна в газеті “Київські відомості”. А в матеріалі “Руйнується унікальний орган” – оповідається про втрату голосу унікальним органом, котрий лунав у Чернівецькій філармонії. Причина – не опалювання приміщення. Наслідок: знаний орган, вартість якого фахівці оцінюють у 1 млн. дол., виявився не спроможним до роботи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG