Доступність посилання

ТОП новини

Про стан з дотриманням прав людини в Одесі


Про стан з дотриманням прав людини в Одесі

Одеса, 16 листопада 2002 - Відома правозахисниця Алла Користовська продовжує боротьбу з порушенням прав людини. Вона є автором багатьох статей та книжок.

Про нинішній стан з дотриманням прав людини з Аллу Користовську розпитав одеський журналіст Ігор Столяров

Ігор Столяров: Яка нині є ситуація з дотриманням прав людини в Одесі?

Алла Користовська: З одного боку правоохоронні органи наче прагнуть покращити криміногенну ситуацію, а з іншого – криміналітетом є нині не ті “вори в законі” а посадовці різних рівнів. Ситуація у регіоні надзвичайно складна.

Практично жодна наша спроба звернути увагу на факти порушення прав людини не мала належної реакції з боку міліції, прокуратури та судів.

Маємо лише надії на краще після зміни влади, відставки Леоніда Кучми. За ним піде ціла когорта посадових злочинців. Це і міський голова Одеси Руслан Боделан, і прокурор Одеської області Михайло Косюта, і прокурор Одеси Мєдєнцев.

У нас надзвичайно багато фактів злочинної діяльності службових осіб...

Ігор Столяров: Нещодавно обласна газета “Юг” оприлюднила зміст розмови між Леонідом Кучмою та Руслана Боделана. Політичні партії вимагали порушити кримінальну справу, а міська влада наче не помітила цієї публікації...

Алла Користовська: Я бачила ці публікації.

У 1998 та 2002 роках нинішня влада не перемагає на виборах, а захоплює владу. Руслан Боделан має ще компартійний стаж влади і нині не бажає йти у небуття.

Всі наші спроби оскаржити у судах результати виборів, враховуючи численні порушення, були безрезультатними.

Навіть Генеральна прокуратура України приховує результати розслідування, за фактами фальсифікації виборів в Одесі.

Все це нагадує боротьбу вовчої зграї проти народу.

Як заступник голови Української партії правозахисту мушу сказати, що складна ситуація і у інших обласних центрах, таких як Суми, Харків, Полтава, Черкаси, Чернігів...

Всі посадовці не бояться порушити Закон, вони бояться втратити владне крісло.

Ігор Столяров: Керівник обласної міліції пан Івушкін, коли прийшов на цю посаду, заявляв, що Він готовий до співпраці з журналістами і правозахисниками, візьме під особистий контроль розслідування резонансних справ...

Алла Користовська: Напевне пан Івушкін вважає цю свою посаду черговою владною сходинкою у Міністерстві внутрішніх справ України.

Правозахист вважає Івушкіна на цій посаді людиною тимчасовою. Нове призначення можливе вже найближчим часом.

Не можу не сказати, що завдяки нинішній владі поступово зникає мораль і серед звичайних людей. Гине спадщина наша і немає майбутнього. Наркоманія набула жахливих розмірів.

Ми видали три книжки “НАБАТ” присвячені порушенню прав людини. Там названі конкретні особи і зазначені їх дії, що призводять до злочину. У міліції, у відповідь на це, агітують: “Ну пишуть там правозахисники... Нехай пишуть... Не звертайте уваги...”

Ігор Столяров: Схоже, справи виглядають все гірше...

Алла Користовська: Влітку цього року вчинили підпал у будинку адвоката Матвія Вознюка. Він захищає громадянина США Сергія Струка.

Я можу стверджувати, що справу Струка так само ведуть злочинним чином, вимагають від нього компромат на одного з народних депутатів України від міста Одеси.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG