Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Мало на сьогодні знайдеться газет, котрі б оминули увагою указ президента України про відставку уряду на чолі з Анатолієм Кінахом»


Огляд: «Мало на сьогодні знайдеться газет, котрі б оминули увагою указ президента України про відставку уряду на чолі з Анатолієм Кінахом»

Київ, 18 листопада 2002 - Мало на сьогодні знайдеться газет, котрі б оминули увагою указ президента України про відставку уряду на чолі з Анатолієм Кінахом. А також подання Леоніда Кучми на затвердження Верховній Раді на посаді прем’єр-міністра кандидатуру Віктора Януковича.

Тепер у Леоніда Кучми буде новий і гарний сьомий уряд за час його президентства. – зауважує кореспондент газети “Україна молода”. І продовжує, що за дійсної політичної системи ні успіхи, ні недоліки в роботі Кабінету Міністрів нікого не цікавлять. Змінюючи уряди, як рукавички, й Банкова, і її сателіти з’ясували, що будинок на Грушевського, де знаходиться Кабмін, є клондайком для ще “непрацевляштованих” “друзів сім’ї”. Втім, “дружба” в політиці тривалою не буває... Щодо особи Віктора Януковича, то, як стверджує журналіст, його на Донеччині просто бояться. І не дарма. Судячи з методів керівництва та розповідей “очевидців”, Віктор Федорович до сентиментів не схильний. Можливо, виною тому його важке дитинство: з п’ятирічного віку він, сирота, осилився у дитячому будинку.

Про цей дитячий будинок не забули більшість газетярів. Як і про дві судимості. Тижневик “Дзеркало тижня” навіть називає його прізвисько у виправній установі - “хам”. На думку кореспондента Юлії Мостової , шанси пройти горнило Верховної Ради у Януковича є. Хоча і не настільки безхмарні, як уявлялися донецькому губернатору минулого тижня. Але набрати понад 226 голосів парламентаріїв на свою користь – цілком імовірно.

А ось кореспондент іншого тижневика – “Грані +” Ірина Погорєлова Януковичу нині не заздрить. Адже балотуватися на посаду прем’єр-міністра йому доводиться в умовах, коли окрім страху та грошей – немає навіть теоретично жодних засобів щось проштовхнути через Верховну Раду. Ніхто нічого нікому не може гарантувати...

У рубриці “Прем’єріада” оцінює шанси дійти до прем’єрського крісла і кореспондент газети “Правда України”. У нього, зокрема, все менше лишається сумніві, що парламентська більшість не затвердить кандидатуру Януковича. Адже він приваблює не тільки т.зв.”більшовиків”, але й частину опозиції.

За прем’єрськими турботами не пройшов повз увагу журналістів і намір Геннадія Удовенка полишити лідерство в Народному русі України. Докладніше з оцінкою діяльності Геннадія Удовенка на посаді голови НРУ, а також з причинами відходу від партійних справ, можна ознайомитися в рубриці “Дивіться, хто йде”, яку також друкує газета “Правда України”.

А ось газета “Вечірні вісті” коментує нещодавній візит президента України до Москви. Щоденник згадує, що упродовж року це вже шостий візит Л.Кучми до російського президента. Хоча самого Володимира Путіна цього року в Києві не бачили жодного разу. Хіба що в Запоріжжі. Подібні взаємостосунки нагадали журналістові зустрічі васала з підлеглими.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG