Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Білорусі мати і знайома директора інформагентства “Українські новини” Михайла Коломійця упізнали його тіло після ексгумації


Сьогодні у Білорусі мати і знайома директора інформагентства “Українські новини” Михайла Коломійця упізнали його тіло після ексгумації

Про це повідомив агентству міжрайонний прокурор міста Молодечного, де 30 жовтня було виявлене тіло.

За його словами, зараз провадиться експертиза, яка має з’ясувати причини смерті Коломійця. Прокурор Геннадій Вектор сказав, що попередня експертиза тоді ще невпізнаного тіла перед похованням не виявила ознак насильницької смерті. Влада Білорусі, повідомив прокурор, обіцяє у середу видати тіло родичам.

Українські правоохоронці схиляються до версії, що Михайло Коломієць покінчив життя самогубством і його смерть не пов’язана з професійною діяльністю. Колеги журналіста не поділяють цю думку. Міжнародна організація “Репортери без кордонів” також вважає поспішними висновки міліції. Генеральний секретар організації Робер Менар запропонував Генеральній прокуратурі України допомогу в проведенні незалежної експертизи тіла.

Директор “Українських новин” Михайло Коломієць 21 жовтня раптово припинив керувати агентством. За даними міліції, 22 жовтня він виїхав до Мінська. 18 листопада білоруські правоохоронці повідомили, що тіло було знайдене 30 жовтня і поховане невпізнане 11 листопада. Коломійцю було 44 роки.
XS
SM
MD
LG