Доступність посилання

ТОП новини

Переконлива перемога Віталія Кличка


Переконлива перемога Віталія Кличка

Прага, 25 листопада 2002 – Відомий український боксер Віталій Кличко, так як і обіцяв, переміг в суботу за явної переваги нокаутом американського важковаговика Ларрі Дональда. Тренер американця на після матчевій прес – конференції визнав, що перемога Кличка – старшого була абсолютно закономірною. А менеджер Дональда – Кінґ-молодший, запропонував Віталієві стати його так би мовити «власністю», на що український боксер відповів, що про це можна буде вести мову лише після бою з Леноксом Льюїсом.

Початок суботнього бою виглядав досить переконливим для Віталія але десь у шостому і сьомому раундах його суперник, американський темношкірий гігант Ларрі Дональд, почав «огризатися». Можливо тренери Кличка-старшого так спланували все, бо йому необхідно готуватися до тривалого і виснажливого поєдинку з Льюїсом. Але, якби там не було, Віталій виглядав моментами не досить переконливо, а в сьомому раунді чомусь «пожалів» Дональда не посиливши атаку після вдалого «джебу», нокаутуючого удару, котрий вимагав довершення.

Та все ж розв’язка наступила у десятому раунді, коли після трьох підряд падінь Дональда на підлогу рингу, рефері оголосив про дострокову перемогу Віталія Кличка. Молодший брат відразу ж після бою сказав, що команда «Універсум» уважно проаналізує цей поєдинок щоб зробити з нього висновки напередодні битви з Ленкосом, котрий, до речі, уважно спостерігав цієї суботи за своїм майбутнім суперником.

Одразу ж після нокауту Данальда на ринг піднявся знаменитий американський менеджер Дон Кінґ, котрий вручив Віталієві відзнаку кращого у своїй категорії за 2002 рік. Це показово, бо знаменитий Дон з’являється лише там, де плануються нові й гучні переможці.

Симптоматично, що Віталій став цього вечори двічі іменинником, його дружина народила йому в цей час, в американському Лос-Анжелесі, доньку, першим народився понад два роки тому син. Донька відповідає габаритам батька – вага понад 4 кілограми и зріст 55 сантиметрів. Брати зійшлися сьогодні в Лос-Анжелесі щоб після короткого перепочинку приступити до підготовки молодшого Володимира, котрий зустрічається 7 грудня у Лас – Веґасі з Джамілем Міклайном.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG