Доступність посилання

ТОП новини

Країна, де тиснуть на журналістів, не може бути демократичною... в Одесі тиск посилюється...


Країна, де тиснуть на журналістів, не може бути демократичною... в Одесі тиск посилюється...

Одеса, 26 листопада 2002 - Парламентарі від Одеси з обуренням сприйняли інформацію про утиски проти популярної опозиційної газети “Правоє дєло”.

Народний депутат України Юрій Кармазин вважає, що “якщо факти тиску на редакцію газети відповідають дійсності – необхідно порушити карні справи проти тих хто це робить.

Не виключено, що утиски тривають і тому, що газета “Правоє дєло” досить багато писала про зловживання з продажем землі, яких припустилася міська влада під керівництвом Руслана Боделана.

Те, що одеську пресу мало цікавлять переслідування їхній колег свідчить про її заляканість...”

Ще один народний депутат України Едуард Гурвіц переконаний, що “ситуація у медіа просторі України досить складна.

Влада вважає за можливе тиснути на пресу, робити спробу купити журналістів. Переслідування працівників мас медіа перейшло всі межі. Залучаються органи прокуратури та міліції. Це нестерпно.

Свобода слова є найголовнішим свідченням демократії. І саме це дозволяє твердити, що Україна далеко не демократична держава і до неї ще дуже далеко...

Журналістів в Україні навіть вбивають. Яскраве свідчення за загибель Михайла Коломійця, Георгія Гонгадзе, Александрова, Володимира Бехтера.

Український народ вже позбавлений не лише фінансового достатку, але і почути вільне слово у засобах масової інформації. Одеса тут у найгіршому становищі...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG