Доступність посилання

ТОП новини

Скільки мешканців у Польщі? 1-й Демографічний Конгрес у Варшаві


Скільки мешканців у Польщі? 1-й Демографічний Конгрес у Варшаві

Варшава, 25 листопада 2002 - Сьогодні у Варшаві розпочався 1-й Демографічний Конгрес. У привітальному слові до учасників конгресу польський президент Александр Кваснєвський наголосив, що країну очікують поважні випробовування, які виникнуть у результаті демографічних і економічних диспропорцій у світі. Президент Польщі повідомив також довгоочікувані результати перепису населення, проведеного в країні наприкінці весни цього року.

Сьогодні у Польщі мешкає 38 мільйонів і триста тисяч осіб – про це повідомив учасникам 1-го Демографічного Конгресу у Варшаві президент Александр Кваснєвський. Ще понад мільйон польських громадян, часто цілими родинами, мешкає закордоном. Порівняно з даними попереднього перепису населення у Польщі, який проводився у 1988 році, населення країни зросло на 420 000 чоловік. Щоправда, динаміка приросту населення була насторожливо низькою, як зауважив польський президент.

Александр Кваснєвський:

«...Але, однак, статистики зазначають також, що темп зросту був дуже низьким – а саме 0,08%, в той час, як у декаді восьмидесятих років цей показник станов 0, 63%. Протягом останніх чотирьох років маємо мінусовий показник приросту, а кількість населення від 1999 року реально зменшилася на 35 000 осіб».

Александр Кваснєвський застерігав також, що Польщу очікують значні випробування, пов’язані з цим: по-перше, це швидке старіння польського суспільства, а, по-друге, можливий значний наплив емігрантів із перенаселених країн.

«В сучасній демографічній та економічній ситуації у світі приплив емігрантів – легальний чи нелегальний – є процесом неуникненним,» – сказав польський президент.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG