Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі панує криміналітет, стверджують правозахисники...


В Одесі панує криміналітет, стверджують правозахисники...

Одеса, 27 листопада 2002 - Партія Правозахисту України зробила ще одну спробу звернути увагу правоохоронців на конкретні факти порушень прав людини в Одесі.

Головні ініціатори правопорушень – керівництво міліції, прокуратури Одеси. На цьому наголошено у відкритому листі спрямованому до Голови Служби Безпеки України, Голови Верховного суду України та суддів Шевченківського району Києва.

Голова Партії Правозахисту України Алла Користовська наголосила у відкритому листі, що “організоване злочинне угруповання посадових осіб міської прокуратури Одеси займається фабрикацією обвинувачень.

Подібна практика набула жахливих розмірів. У небезпеці опинилися громадяни, які поширюють правдиву інформацію про дії нинішніх чиновників, працівників силових структур.

Правоохоронні органи та прокуратура міста щільно зрослися з криміналітетом. Правозахисні організації Одеси неодноразово звертали увагу на цей факт. Триває злочинне прикриття діяльності групи “Ангела”, яка пролила чимало крові невинних громадян України.

Кінцева мета замовних злочинів – захоплення монопольного права на володіння підприємствами і контроль над схемами перевалки нафтопродуктів. Це не війна угруповань, це війна власних кланів за володіння нафтовим бізнесом в Одесі”. Партією Правозахисту України встановлено, що “у силових структурах перебувають особи, які співпрацюють зі злочинцями, виконують їхні замовлення.

У Службі безпеки України вони так само залишили свій слід, і це вимагає негайної кропіткої перевірки.

За даними, які ми маємо, українські правоохоронці досить часто подають до Інтерполу неправдиву інформацію. Як наслідок, небажані режиму Леоніда Кучми, люди перебувають два-три роки у в’язницях в очікуванні екстрадиції”.

Алла Користовска висловила думку про необхідність негайної перевірки діяльності Служби Безпеки України, яка “мала безпосереднє відношення до оголошення персоною “нон грата” громадянина Польщі, журналіста Олександра Орлова. Згідно з міжнародними законами та українським Законодавством пана Орлова не мали права позбавляти можливості перебувати в Україні. Всі запити, до різноманітних структур, залишаються без належного реагування.

Правозахист вимагає ретельного реагування на цей факт. СБУ виконувало замовлення посадових осіб”.

Як стало відомо, судового розслідування вимагає і громадянин Польщі Олександр Орлов. Відповідні документи подано до Шевченківського районного суду Києва. У відповідь Він отримав вже п’ять необґрунтованих належним чином відмов.

Таким чином відкрито дорогу до Європейського суду з прав людини, де Олександр Орлов виступить з позовом проти держави Україна.

Насамкінець Голова Партії правозахисту України Алла Користовська наголосила, що існує і реальна небезпека для життя Олександра Орлова.

“Стверджувати це у мене є достатньо підстав” – наголошено у відкритому листі до керівників правоохоронних органів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG