Доступність посилання

ТОП новини

Молодіжні національно-патріотичні організації на Прикарпатті розпочали реалізацію нового проекту під назвою “Слухай українське – своє краще”


Молодіжні національно-патріотичні організації на Прикарпатті розпочали реалізацію нового проекту під назвою “Слухай українське – своє краще”

Івано-Франківськ, 29 листопада 2002 - Ця програма має на меті популяризацію якісної сучасної української музики.

Упродовж цього року на Прикарпаття вже неодноразово приїжджали виконавці російської популярної музики. Більшість цих концертів були надзвичайно низького естетичного рівня і про якусь музичну якість тут навіть не йшлося. Головною метою проведення таких концертів було відверте заробляння грошей. Частина місцевих ФМ-радіостанцій у регіоні також достатньо активно пропагують так звану російську попсу. Молодіжні національно-патріотичні організації на Прикарпатті, такі як “Пласт”, Молодіжна ліга, Молодіжний націоналістичний конгрес, спершу намагалися проводити акції протесту перед виступами російських виконавців. Однак швидко зрозуміли, що таким чином низькопробну іноземну музичну експансію не зупинити. Отож вирішили втілювати в життя проект під назвою “Слухай українське – своє краще”. У межах цієї програми вже відбувся вечір бардів, які співають українською. Співці виступили в переповненому залі будинку обласної “Просвіти”. Волонтери юнаки та дівчата, які задіяні в цьому проекті, розповсюджують по квартирах мешканців міста Івано-Франківська 70 тисяч листівок, на яких розміщена детальна інформація про акцію та адреси магазинів, що пропонують аудіозаписи українських виконавців. На початок грудня організатори акції запланували проведення круглого столу з представниками влади, керівниками місцевих радіостанцій, телерадіокампаній, рекордингових компаній, бізнесменами, які займаються розповсюдженням аудіопродукції. Під час цієї зустрічі повинні обговорити проблеми розповсюдження та пропаганди записів українських виконавців на Прикарпатті. У середині грудня підсумком проекту “Слухай українське – своє краще” стане масштабний концерт за участю відомих сучасних українських музичних груп. Квитки на цей концерт для молоді будуть пільговими. Матеріальну підтримку в його проведенні обіцяють надати місцеві бізнесмени, які зацікавлені в активній популяризації української музики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG