Доступність посилання

ТОП новини

У Симферополі відкрито та освячено хрест – єдиний у Криму меморіальний знак у пам’ять голодоморів в Україні


У Симферополі відкрито та освячено хрест – єдиний у Криму меморіальний знак у пам’ять голодоморів в Україні

Симферополь, 02 грудня 2002 - В неділю в Симферополі пройшла церемонія освячення духовенством Кримської єпархії УПЦ Київського Патріархату жалобного хреста у пам’ять загиблих під час голодомору, організованого в Україні комуністами.

Цей єдиний в Криму пам’ятний знак жертвам голодоморів, що прокотилися Україною у 20-у столітті, освятив Єпископ Кримський і Симферопольський УПЦ Київського Патріархату владика Климент, який разом з духовенством Кримської Єпархії також відслужив панахиду за всіма, хто загинув під час організованого комуністами голоду. Кілька десятків симферопольців, які прийшли на відкриття та освячення хреста, під холодним сильним вітром молилися за вічний спокій невинно убієнних і за те, щоб така трагедія в Україні ніколи не повторилася:

Двометровий хрест, виготовлений і подарований українській громаді відомим кримськотатарським скульптором, мусульманином за віросповіданням Ільмі Аметовим, був встановлений у ніші фасадної стіни Симферопольського кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги УПЦ Київського Патріархату.

У церемонії відкриття цього пам’ятного знаку не взяв участі жоден з представників республіканської чи місцевої влади. Під час проповіді єпископ Климент просив Господа дати нам сили, щоб не допустити тієї ворожнечі, яка була в нашому суспільстві. Схоже, і суспільство, і влада в автономній республіці поки що не готові до примирення і покаяння. Кримські владні структури до того ж хворіють на безпам’ятність. Вони так і не відгукнулися на Указ Президента України про відзначення Всеукраїнського дня пам’яті жертв голодоморів в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG